Image
Skanska investerar i Helsingfors.
Skanska investerar i Helsingfors. Bild: Skanska

Skanska investerar 500 miljoner i finländskt bostadsprojekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar i ett bostadsprojekt i Helsingfors, Finland. Den totala investeringen uppgår till cirka 45 miljoner euro, cirka 500 miljoner kronor, varav byggkontraktet är värt cirka 32 miljoner euro, cirka 350 miljoner kronor, vilket inkluderas i orderingången för Norden i det fjärde kvartalet 2022.
Publicerad den 22 November 2022

Projektet har den högsta energieffektivitetsklassen och siktar även på att få RTS-miljöklassificering. Byggnaden utnyttjar ett unikt säsongsbaserat energilager som använder havsvatten som värms upp av solen och återvunnen värme från bostadshus. Tack vare den innovativa energilösningen är byggnadens koldioxidavtryck nästan noll under användningsfasen. Dessutom kommer solpaneler på taket att hjälpa till att generera en del av den el som används av fastigheten. Parkeringsplatserna är utrustade med elbilsladdare.

Byggnaden kommer att ha ett gemensamhetsutrymme, bastuavdelning, tvättstuga och utmärkta förvaringsmöjligheter.

Bygget startade i november 2022 och färdigställande är planerat till första kvartalet 2025.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige