Image
Skanska hyr ut 34:e våningen i Citygate i Gårda, Göteborg.
Skanska hyr ut 34:e våningen i Citygate i Gårda, Göteborg. Bild: Skanska

Skanska hyr ut i Citygate

Uthyrning Skanska har slutit avtal om uthyrning av ett våningsplan i kontorsprojektet Citygate i Gårda. Hyresgästen är konsultbolaget Knightec.
Publicerad den 24 Januari 2022
Annons
Image

Knightec är ett svenskt konsultföretag inom teknik, digitalisering och ledarskap specialiserat på utveckling och innovation, och kommer att hyra 800 kvadratmeter kontorsyta på våning 34 där de flyttar in i december 2022.

– Vi kan med glädje välkomna ytterligare en hyresgäst till Citygate, nämligen det framgångsrika företaget Knightec, som flyttar in på våning 34 med makalös utsikt över stan och hela vägen ut till hamninloppet. Här kommer de kunna skapa sitt drömkontor efter verksamhetens och medarbetarnas önskemål. Dessutom har Knightec sitt Stockholmskontor i Skanskautvecklade kontorshuset Solna United, vilket gör det extra roligt att även hälsa dem välkomna till oss i Göteborg, säger Mats Dynevik, marknadschef, Skanska Fastigheter Göteborg.

Citygate kommer att certifieras enligt både Well och Leed, vilket innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i. Citygate kommer att drivas till 100 procent med lokal förnybar el från solcellsparken i Utby. Solenergin blir en viktig pusselbit i en energieffektiv helhetslösning för huset.

– Citygate är ett modernt och hållbart kontorshus som stärker oss som företag – vår tillväxtresa, vår unika marknadsposition och vår kultur. Vi har tidigare arbetat med Skanska och delar många värderingar, bland annat hållbarhet och långsiktighet. Citygate kommer att ge oss rätt förutsättningar att fortsätta anställa vassa personer med en stark kompetens inom produkt- och tjänsteutveckling och ta oss an större kundprojekt i takt med att efterfrågan ökar, säger Dimitris Gioulekas, vd på Knightec.

Citygate är ett 36 våningar högt kontorshus på 144 meter, med en total uthyrningsbar yta om cirka 42 000 kvadratmeter. Huset kommer att färdigställas under hösten 2022 då även Sector Alarm, Compass Group, Visma, Parttrap och Skanska flyttar in. Citygate är ett hus som uppmuntrar till goda vanor och som förenklar hyresgästernas vardag med ett brett servicekoncept, träningsmöjligheter, cykelhotell, restaurang och café med mera.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Vd-byte på Castellums coworkingbolag

Bolag Castellumägda coworkingbolaget United Spaces byter vd till hösten. Avgående vd:n Yvonne Sörensen Björud berättar för Fastighetssverige om beslutet att lämna, om tiden i bolagen och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige