Image

Skanska bygger vårdbyggnad i Delaware

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal om att bygga nya Women and Children’s Health Building åt Christiana Care Health System i Newark, Delaware, USA. Kontraktet är värt cirka 1,5 miljarder kronor.
Publicerad den 8 Augusti 2016
Skanska bygger för 1,5 miljarder kronor. Bild: Skanska
Skanska bygger för 1,5 miljarder kronor.

Den åtta våningar höga byggnaden om 36 000 kvadratmeter kommer att rymma en neonatal intensivvårdsenhet, enheter för öppenvård, laboratorium, apotek samt stödfunktioner för kost och logistik. Utbyggnaden omfattar också ett garage för patienter och besökare, vilket Skanska tidigare har tilldelats.

Byggnationen har påbörjats och projektet ska vara slutfört i januari 2020.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Låg aktivitet på transaktionsmarknaden – men fortfarande mycket kapital som kommer fortsätta investera"

Bolag CBRE stärker sin rådgivningsverksamhet med Daniel Hummel som ny vd för den svenska verksamheten. För Fastighetssverige berättar han om nya tjänsten på CBRE, återkomsten till fastighetsbranschen och ger sin syn på transaktionsmarknaden 2024.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige