Image
Skanska bygger nytt och hyr ut i Helsingborg.
Skanska bygger nytt och hyr ut i Helsingborg. Bild: Skanska

Skanska bygger och hyr ut 44 000 kvadratmeter i Helsingborg

Uthyrning Skanska har tecknat hyresavtal med Greenfood om ett 44 000 kvadratmeter nytt livsmedels- och logistikcenter i Långeberga, östra Helsingborg. Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat. Hyresavtalet löper på 20 år.
Publicerad den 4 Maj 2021

Byggstart för den nya anläggningen beräknas ske i andra kvartalet 2021 med beräknad driftstart under andra kvartalet 2023. Anläggningen kommer att ha stort miljöfokus i allt från materialval till effektiva kylsystem och modern värmeåtervinning. Dessutom ska en solcellsanläggning på taket täcka delar av verksamhetens elbehov.

– Produktionen av hälsosam mat ställer höga krav på lokalerna och logistiken måste fungera i varje led. Hela anläggningen är skräddarsydd för Greenfood och har tagits fram under ett tätt samarbete under de senaste månaderna. Vi är oerhört stolta att få vara en viktig del av Greenfoods framtidssatsning med detta projekt, säger Johan Hedve, uthyrningsansvarig Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Långeberga är ett strategiskt logistikläge i Helsingborg, precis i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm.

– Skanska har de senaste åren utvecklat logistikfastigheter på över 40 000 kvadratmeter i Helsingborg. I och med Greenfoods superanläggning, som dessutom är det största logistikprojektet vi utvecklat i Norden, adderar vi lika mycket till. Vi fortsätter samtidigt vårt arbete för att skapa ytterligare attraktiva logistikbyggrätter i området, säger Ida Granqvist, marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Genom att samla flera av våra olika verksamheter blir Greenfood Greenhouse ett modernt ekosystem för innovation, produktion och distribution av mat. Det skapar ett bredare och starkare kunderbjudande och en logistikkedja som möjliggör högre service, bättre flexibilitet och en effektivare och hållbarare varuförsörjning, säger David von Laskowski, vd och koncernchef, Greenfood Group.

CBRE var rådgivare åt Skanska i uthyrningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige