Image
Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova och gör därmed entré i Lund. Säljare är Nuveen.
Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova och gör därmed entré i Lund. Säljare är Nuveen. Bild: TH Real Estate

Skandia Fastigheter förvärvar Nova och gör entré i Lund

Transaktioner Skandia Fastigheter köper handelsplatsen Nova i Lund. Säljare är Nuveen. I och med affären etablerar sig Skandia Fastigheter i Lund.
Publicerad den 27 Oktober 2022

Skandia Fastigheter förvärvar handelsplatsen Nova och ökar därmed sitt innehav med en anläggning som omfattar ett sjuttiotal butiker och restauranger. En av Skandia Fastigheters inledande aktiviteter efter tillträdet blir att starta ett arbete för att miljöcertifiera byggnaderna – ett grundläggande kriterium för de fastigheter som ingår i bolagets bestånd.

För flertalet boende i regionen är Nova det självklara valet av mötesplats med starka varumärken som H&M, Clas Ohlsson, Stadium, Jysk och Bastard Burgers. Här finns 26 000 kvadratmeter service, butiker och restauranger på fem minuters cykelavstånd från Lunds centrum.

– I Nova hittar vi egenskaper vi särskilt värdesätter även hos andra handelsplatser vi äger, förvaltar och utvecklar. Nova är en mötesplats nära stan för de som vill uppleva, shoppa, äta en god lunch, umgås med vänner och ta del av service som exempelvis ett frisörbesök eller att rita upp ett nytt kök, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

– Det är prioriterat att så snart som möjligt få en egen centrumledning på plats. För oss är det viktigt att vara nära hyresgästerna, förstå deras behov och jobba tillsammans med dem för att utveckla handelsplatsen vidare. Initialt kommer detta ske under ledning av centrumchefen Niklas Blonér och hans framgångsrika förvaltningsteam i Väla, Helsingborg, säger Bo Jansson.

Säljare är Nuveen och tillträdesdatum var den 26 oktober.
Köpeskillingen kommuniceras inte men när det låg ute till försäljning 2019 var prislappen cirka 1,5 miljarder kronor.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Telekomjätten stänger butik i centrala Göteborg

Uthyrning Släcker ner central butik och halverar sitt antal i centrala Göteborg.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige