Image
Ballongflygaren.
Ballongflygaren. Bild: Archus arkitekter

Skandia Fastigheter bygger 12 000 kvadratmeter i Arenastaden

Bygg/Arkitektur Till hösten påbörjas uppförandet av det nya kontorshuset Ballongflygaren i Arenastaden. Bredvid Solnas pendelstation, invid Icas huvudkontor och mittemot Westfield Mall of Scandinavia blir cirka 12 000 hållbarhetsklassade kvadratmeter tillgängliga i början av 2025.
Publicerad den 17 Maj 2022

Kontorsmarknaden i Solna/Arenastaden är stark och många stora företag väljer att förlägga sina huvudkontor här, varav Vattenfall, SEB, Telia och Ica är några. Med tillgänglighet via både Solna station, tvärbanan, flertalet busslinjer och cykelvägar är efterfrågan är fortsatt hög och nu tillför Skandia Fastigheter området nya möjligheter i form av ett enligt BREEAM-certifierat kontorshus med låg energiförbrukning, bra inomhusmiljö, låg vattenförbrukning och rening av dagvatten.
– Det här blir ett attraktivt tillskott av arbetsplatser i Arenastaden för företag som värdesätter lättillgängliga och flexibla kontor hos en hyresvärd som förstår vikten av kontoret som företagets hem och plats för kulturbyggande, samverkan och utveckling. Här blir det också extra features som tillhörande garage, generös cykelparkering och omklädningsrum för alla kontorshyresgäster. Ovanpå alltsammans placerar vi två stora takterrasser och utanför entrén kommer staden att anlägga ett torg med plats för en framtida hyresgästs uteservering, säger Bo Jansson, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Skandia Fastigheter har en lagakraftvunnen detaljplan i Solna/Arenastaden, som innebär en förtätning och stadsutveckling av Ballongberget (i dag 300 bostäder med hyresrätt) med tre nya kvarter inklusive bostäder, kontor, förskola och ett torg. Parallellt med att det nya kontorshuset byggs kommer Solna stad att anlägga det kommande torget samt en bro, för en tydligare sammanlänkning av Ballongberget och området på andra sidan järnvägsspåren.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här har Sveriges 30 största börsbolag sina huvudkontor

Lista I Sverige har vi såväl internationella storbolag som stora svenska bolag som dominerar toppen av den svenska börsen. Här presenterar Fastighetssverige en lista över var de har sina kontor och vilka fastighetsägare de hyr av.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige