Image
Dan Astrén, vd på First North-noterade SIgnatur Fastigheter.
Dan Astrén, vd på First North-noterade SIgnatur Fastigheter. Bild: Wikimedia commons / Sig Invest

Signatur köper i Malmö

Transaktioner Signatur Fastigheter tillträdde i går en fastighet i tätbebyggt område nära Pildammsparken i Malmö som förvärvats i en bolagsaffär för 90 miljoner kronor. Hyresintäkterna uppgår initialt till cirka 4,7 miljoner kronor, vilket ger ett bedömt driftnetto om 3,3 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2021

Signatur Fastigheters totala fastighetsbestånd uppgår där med till över en miljard kronor.

– Vi är glada över att kunna tillträda en ny fastighet i Malmö med betydande potential, transaktionen matchar därmed väl vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med tydliga och värdeskapande utvecklingsmöjligheter. Vi utreder för närvarande vilka utvecklingsplaner som är mest attraktiva, huvudspåret är att inhysa vårdcentral och förskola i bottenplan och konvertera resterande tre våningar till bostäder. Hyresintäkterna skulle därmed kunna uppgå till cirka 10 miljoner kronor vilket beräknas ge ett driftnetto i storleksordningen 8 miljoner kronor, säger Dan Astrén, vd, Signatur Fastigheter.

Förvärvet finansieras dels genom en riktad emission av 1 092 896 B-aktier i Signatur Fastigheter om 18,30 kronor per aktie motsvarande cirka 20 miljoner kronor, och resterande genom banklån och egna medel.

– Det känns bra att överlåta kommande utveckling av fastigheten till Signatur Fastigheter. Det är även glädjande att vara med på ett hörn av den framtida resan tillsammans, säger säljaren Jakob Johansson, Maelir Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighets AB Trianon på Branschguiden

Trianon är ett entreprenörsdrivet fastighetsbolag i Malmö. Bolaget grundades 1973 och har framför allt sedan 2006 haft en stark tillväxt i fastighetsvärde, genom egen förvaltning, utveckling och förvärv. Trianon arbetar sedan ett flertal år systematiskt med att förena miljömässig, ekonomisk och social hållbarhet. Trianons fastighetsbestånd omfattar 145 fastigheter om 460 000 kvm i uthyrningsbar yta, fördelat på cirka 82 procent bostads- och samhällsfastigheter och 18 procent kontors- och handelsfastigheter. Fastighetsbeståndet har ett marknadsvärde per 30 september 2021 på...

Läs mer om Fastighets AB Trianon på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige