Image

SGBC och Stockholms stad instiftar nytt pris

Energi/miljö Sweden Green Building Council och Stockholms stad instiftar ett nytt pris som ska sätta fokus på hållbarhetsarbete i existerande byggnader.
Publicerad den 3 September 2014
Madeleine Sjöstedt. Bild: Folkpartiet
Madeleine Sjöstedt.

Stockholms stads forum för hållbara fastigheter instiftar tillsammans med Sweden Green Building Council ett pris för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan.

Priset delas ut till en fastighetsägare eller fastighetsförvaltare som genom ett målmedvetet arbete i en eller flera av sina befintliga byggnader i Stockholm, samarbetat med sina hyresgäster eller boende och genomfört framgångsrika åtgärder som ökar fastigheternas hållbarhet och för in ett livscykeltänkande i såväl förvaltning som lokalutnyttjande.

Den 10 november kommer priset att delas ut på Sweden Green Building Awards, som hålls i Gyllene Salen i Stockholms stadshus.

- Mycket av det fastighetsbestånd som kommer att finnas i Stockholm i framtiden är redan byggt. Därför är det helt nödvändigt att fokusera på hur vi gör de redan existerande byggnaderna hållbara, säger initiativtagaren Madeleine Sjöstedt (FP), kultur och fastighetsborgarråd i Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige