Image
Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023.
Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023. Bild: Serneke

Serneke utvecklar nytt idrottsområde i Uppsala

Bygg/Arkitektur Serneke har undertecknat avtal med Uppsala kommun Arenor och Fastigheter AB om att utveckla en ny ishall samt en event- och upplevelsearena. De olika delprojekten avropas i etapper och uppgår till ett totalt uppskattat värde av 680 miljoner kronor.
Publicerad den 7 Oktober 2022

Uppsalas nya ishall och event- och upplevelsearena planeras vid Gränby sportfält där det i dag redan finns ett flertal hallar, arenor, ett hotell, grönområden och parkeringsplatser. Den nya ishallen, med en fullstor 30 x 60 meter isyta, ska fungera som träningshall avsedd för breddidrott inom konståkning och ishockey. Den planerade event- och upplevelsearenan ska kunna hantera många olika typer av evenemang, allt från ishockey på SHL-nivå och SM i konståkning till mässa, bankett, konsert eller hästsport. Arenan ska få en publikkapacitet på 5 000 personer vid idrottsevenemang och cirka ytterligare tusen personer vid konserter. Arenan ska fungera som den naturliga evenemangsplatsen när Uppsala Konsert och Kongress inte längre räcker till kapacitetsmässigt med sina platser för 1 500 åskådare.

– Det känns väldigt roligt att få vara med och bygga för samhällsnytta och folkhälsa tillsammans med Uppsala kommun. Spännande att få vara med och skapa en plats där människor vill samlas för delad glädje och för många olika typer av upplevelser – vilket är precis i linje med vår vision som företag, säger Andreas Hjertzell, arbetschef på Serneke.

– En ny event- och upplevelsearena är efterlängtad av många Uppsalabor. Arenan kommer ge staden helt nya möjligheter för events, evenemang och idrottande, säger Thomas Perslund, vd Uppsala arenor och fastigheter.

Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023 följt av arenan cirka ett år senare. Starttider är avhängiga av när Uppsala kommun väljer att avropa delprojekten samt när detaljplan och bygglov är antagna.

Den totala projektsumman uppgår till uppskattningsvis cirka 680 miljoner kronor, där entreprenaden av ishallen utgör cirka 50 miljoner kronor. De olika delprojekten orderbokförs när avrop sker.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige