Uppsalas nya ishall och event- och upplevelsearena planeras vid Gränby sportfält där det i dag redan finns ett flertal hallar, arenor, ett hotell, grönområden och parkeringsplatser. Den nya ishallen, med en fullstor 30 x 60 meter isyta, ska fungera som träningshall avsedd för breddidrott inom konståkning och ishockey. Den planerade event- och upplevelsearenan ska kunna hantera många olika typer av evenemang, allt från ishockey på SHL-nivå och SM i konståkning till mässa, bankett, konsert eller hästsport. Arenan ska få en publikkapacitet på 5 000 personer vid idrottsevenemang och cirka ytterligare tusen personer vid konserter. Arenan ska fungera som den naturliga evenemangsplatsen när Uppsala Konsert och Kongress inte längre räcker till kapacitetsmässigt med sina platser för 1 500 åskådare.
– Det känns väldigt roligt att få vara med och bygga för samhällsnytta och folkhälsa tillsammans med Uppsala kommun. Spännande att få vara med och skapa en plats där människor vill samlas för delad glädje och för många olika typer av upplevelser – vilket är precis i linje med vår vision som företag, säger Andreas Hjertzell, arbetschef på Serneke.
– En ny event- och upplevelsearena är efterlängtad av många Uppsalabor. Arenan kommer ge staden helt nya möjligheter för events, evenemang och idrottande, säger Thomas Perslund, vd Uppsala arenor och fastigheter.
Byggnation av ishallen ligger först i tur och kan starta tidigast i januari 2023 följt av arenan cirka ett år senare. Starttider är avhängiga av när Uppsala kommun väljer att avropa delprojekten samt när detaljplan och bygglov är antagna.
Den totala projektsumman uppgår till uppskattningsvis cirka 680 miljoner kronor, där entreprenaden av ishallen utgör cirka 50 miljoner kronor. De olika delprojekten orderbokförs när avrop sker.
Presenteras av Aros Kapital
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av CDVI
Presenteras av Fastighetsägarna Service
Presenteras av Brandskyddsföreningen
Transaktioner Hur blir transaktionsåret 2025, vilka faktorer kommer ha störst påverkan för dess utvecklingen, vilka segment blir heta respektive kalla och vilken roll kommer utländska aktörer spela på den svenska transaktionsmarknaden? En panel bestående av Erik Nyman, JLL, Peter Wiman, EY, Maryrose David, Savills, och Adam Tyrcha, Newsec, ger sin bild av transaktionsåret som står för dörren.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.