Image
Atrium.
Atrium. Bild: Marge arkitekter

Serneke tecknar rikstäckande ramavtal med SKR

Bolag Serneke har tecknat ramavtal i SKR:s, Sveriges Kommuner och Regioners, upphandling av förskolebyggnader. – Vi är väldigt glada att vi är en av de utvalda entreprenörerna och ser fram emot att få bygga förskolor för nästa generation, säger Jonas Kivi, arbetschef på Serneke.
Publicerad den 11 Mars 2020

Tillsammans med partners, bland andra Marge Arkitekter, har Serneke utvecklat förskolebyggnaden Atrium som fokuserar på hållbarhet och enkelhet. Genom att erbjuda möjligheten att bygga med förnybara material som trä och massivträstomme reduceras koldioxidutsläppen och skapar en mer hälsosam miljö för barnen och en lägre klimatpåverkan.
– Vi har tagit fram fyra konceptförskolor utifrån ett barnperspektiv, där samband och siktlinjer utgår från ett barns skala och nyfikenhet. Våra förskolor har en funktionell planlösning med adderade värden som exempelvis en atriumgård som tillsammans med en ateljé ger barnen en yta som kan nyttjas flexibelt och varierat över årstiderna. Vi har velat skapa utrymme och rum för kreativitet och rörelse. I kombination med ett lekfullt gestaltat tak har vi skapat en liten ikonbyggnad, säger Linda Schuur, affärsutvecklare på Serneke.

Behovet är stort i Sveriges kommuner att bygga fler förskolor för att ersätta befintliga äldre byggnader eller andra inhyrda lokaler som inte klarar dagens krav. För att underlätta för kommunerna och korta tiden från behov till färdig förskola har SKR genomfört en upphandling av ramavtal som uppfyller alla krav på exempelvis energi, ventilation och akustik. 2019 beräknade SKR att det behöver byggas 700 förskolor fram till år 2022.
– Det är glädjande att Serneke i sin konceptförskola har arbetat med en atriumlösning och en spännande arkitektur. Det ger ett bra komplement till övriga mer traditionella byggnader inom ramavtalet, säger Rickard Andersson, projektledare för upphandlingen på SKR.

Sernekes ramavtal gäller i samtliga fyra regioner som ramavtalet är uppdelat i och sträcker sig över fyra år. Serneke är en av totalt elva entreprenörer som tilldelats ramavtal i upphandlingen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige