Image
Skogome.
Skogome.

Serneke i gång med första delen av Skogomeanstaltens expansion

Bygg/Arkitektur Serneke och Specialfastigheter tecknade i slutet av 2021 ett samverkansavtal gällande utvecklingen av Skogomeanstalten norr om Göteborg. Genomförande av entreprenaderna sker etappvis fram till 2027 och nu är den första entreprenaden värd cirka 158 miljoner kronor avropad.
Publicerad den 3 Oktober 2022

– Det känns riktigt roligt att vi har avropat och är i gång med den första delen i detta fantastiska projekt. Produktion och den parallella projekteringen fortlöper enligt plan och jag är oerhört stolt över samtliga projektmedlemmar för deras engagemang och insatser. Nu ser vi fram emot hösten och projektets fortsatta framfart, säger Michael Henningsson, arbetschef Serneke Sverige.

Projektet är uppdelat i tolv huvuddelar och omfattar totalt cirka 50 000 kvadratmeter BTA om-, till- och nybyggnad av anstalten. Huvuddel ett som nu orderbokförs omfattar en ny häktesbyggnad om cirka 4 000 kvadratmeter.

Ordersumman på cirka 158 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2022.

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här gör Stockholms hetaste cafékedja nästa etablering

Uthyrning Öppnar nytt på hajpade gatan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige