Image
Selma stad.
Selma stad. Bild: Serneke

Serneke bygger vidare i Selma stad

Bygg/Arkitektur Serneke har fått fortsatt förtroende av Framtiden Byggutveckling AB att bygga ytterligare en etapp i projekt Selma stad i Hisings Backa i Göteborg. Ordern är värd cirka 168 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Maj 2020

Serneke bygger sedan tidigare 125 lägenheter och ett äldreboende åt samma beställare i projekt Selma stad. Projektet innebär en förnyelse av området kring Selma Lagerlöfs Torg och det planeras för totalt cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk.

Den nu avropade optionen inom ramen för avtalet med Framtiden Byggutveckling, som tecknades för lite drygt ett år sedan, innebär ytterligare 101 lägenheter i två kvarter.
– Vi är så klart glada att vi får fortsatt förtroende att bygga vidare i projektet. Detta är ett kvitto på att samarbetet med Framtiden fungerar bra och att vi levererar en bra produkt, säger Patrik Hjelte, affärschef på Serneke.
– Vi ser verkligen fram emot att genomföra sista etappen i Selma stad med Serneke så att vi kan erbjuda göteborgarna 226 nya hyresrätter, säger Marie Dellve Myhlendorph, projektchef på Framtiden Byggutveckling AB.

Byggstart för den tredje etappen är planerad till våren 2022 och bostäderna beräknas stå klara under våren 2024. Ordersumman om 168 miljoner inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2020.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige