Image
Serneke bygger i Alingsås.
Serneke bygger i Alingsås. Bild: Felix Gerlach

Serneke bygger nytt varuhus i Alingsås

Bygg/Arkitektur Serneke Bygg och Ekström Fastigheter har undertecknat ett entreprenadkontrakt för byggnation av ett nytt varuhus åt Dollarstore-kedjan på Bolltorps handelsområde i Alingsås. Kontraktet är värt cirka 37 miljoner kronor.
Publicerad den 17 April 2019

Bolltorp i Alingsås har snabbt vuxit till ett handelsområde med cirka 30 000 kvadratmeter lokalyta, som bland annat rymmer livsmedelsaffär, möbel-, färg- och inredningsbutiker, bilhandlare och gym. Nu ska ett 3 000 kvadratmeter stort Dollarstore-varuhus adderas till de redan befintliga verksamheterna. Bolltorp har i Alingsås kommuns tillväxtplan också prioriterats som ett av stadens viktigare områden vad gäller fortsatt utbyggnad av såväl handel som annan samhällsservice och bostäder.

Entreprenadavtalet mellan Serneke och Ekström Fastigheter är fortsättning på ett tidigare samverkansavtal.
– Vi tackar för förtroendet att gemensamt med Ekström Fastigheter få bygga ännu ett varuhus på Bolltorps handelsområde. Det är ett fördjupat samarbete med en visionär kund som vi ser fram emot, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.
– Jag är jättenöjd med samarbetet med Serneke, det fungerar väldigt bra. Serneke är både kostnadseffektiva, lösningsfokuserade och positiva byggare, säger PA Ekström, vd på Ekström Fastigheter.

Byggnationen startar omgående och Dollarstore beräknas öppna butiken till våren 2020. Entreprenadsumman på omkring 37 miljoner kronor inkluderas i orderboken för andra kvartalet 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige