Image

Serneke bygger kontor och hotell i Gårdsten

Bygg/Arkitektur Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten i Göteborg för hotell, kontor, verksamheter, vård och restaurang. Projektet är ett led i en tioårig utbyggnadsplan för området.
Publicerad den 11 Mars 2015
Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten. Bild: Okidoki Arkitekter
Serneke utvecklar ett större markområde i Gårdsten.

Gårdsten är i dag ett område med mycket bostäder och få verksamheter. I höstas köpte Serneke 139 000 kvadratmeter mark i området, varav en del såldes till GLC för byggnationen av deras nya logistikcenter. Nu har Serneke tagit fram en utbyggnadsplan för resterande mark i området.

- Vi vill skapa ett flexibelt område som kan förändras över tid och som är hållbart ur både ett socialt, ekonomiskt och ekologiskt perspektiv, säger Ola Serneke, vd på Serneke.

Området i Södra Gårdsten ska bebyggas i fyra etapper. Den första etappen består främst av kontors-och verksamhetslokaler samt kontorshotell. Denna etapp innefattar även GLC som nu flyttar hela sin verksamhet till Gårdsten. Byggstart av den första etappen kommer att ske under hösten 2015.


- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Snabbväxande popsporten tar ny mark – konceptaktörer expanderar till fyra nya städer

Uthyrning Redo att öppna fyra nya anläggningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY