Image

Serneke bygger bostäder i Älvsjöstaden

Bostäder Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Familjebostäder angående nybyggnation av bostäder i nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktssumman för den första etappen är på cirka 220 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Oktober 2015
Byggstart är beräknad till våren 2016. Bild: Serneke Bygg
Byggstart är beräknad till våren 2016.

Älvsjöstaden är en framväxande stadsdel i Stockholm där det planeras för byggnation av upp mot 1 600 bostäder i flera etapper. Serneke Bygg har nu fått i uppdrag att bygga 133 hyresrätter för AB Familjebostäder i områdets första etapp på fastigheten Kabelverket. Projektet innefattar också byggnation av två lokaler och garage under innergården.

- Detta är ett viktigt kontrakt för oss och ytterligare ett led i att etablera Serneke i Mälardalen, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

I projektet ingår även option på nybyggnad av 157 lägenheter och två lokaler på fastigheten Sandaletten. Detta projekteras tillsammans med Familjebostäder parallellt med produktionen av etapp 1.

- Familjebostäder är en återkommande professionell beställare och det känns jättekul att vi har fått förtroendet ännu en gång. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.

Byggstart är beräknad till våren 2016 och etapp 1 beräknas stå klar i slutet på 2017.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige