Image

Semrén & Månsson prisas

Event Semrén & Månsson vinner Rödfärgspriset 2016 för Semcons huvudkontor på Lindholmen i Göteborg. – Vi är väldigt stolta och glada över att ta emot priset säger Magnus Månsson, koncern-VD på Semrén & Månsson.
Publicerad den 8 November 2016
Semcons huvudkontor. Bild: Semrén & Månsson
Semcons huvudkontor.

Rödfärgspriset är en oberoende arkitekturtävling som är instiftad av Falu Rödfärg och som delas ut vartannat år. Tävlingen vill lyfta fram modern och nyskapande arkitektur där traditionell slamfärg har en framträdande roll. Fasaden på Semcons huvudkontor består av ett glasskal som skyddar en rödmålad träpanel.

- Vi provmålade flera olika kulörer, från ljusaste ockra till djupaste rött, och cyklade ut till platsen för att testa resultatet med vattenreflektioner och himmel. Vi ville återknyta till platsen – hamninloppets rustika karaktär, de roströda kranarna och materialiteten på kajerna. Tillsammans med glaset som reflekterar himlen och hamnen blev resultatet nästan drömskt, berättar Charlotte Erdegard som ledde arbetet hos Semrén & Månsson.

Prisjuryns motivering lyder: ”Årets vinnare av Rödfärgspriset är något så oväntat som en crossover mellan hightech och tradition och omdefinierar i ett slag allt vad slamfärgsfasader hittills har varit. Bakom ett väderskyddande skal utfört i den senaste glasbyggnadstekniken lyser den rödfärgade träfasaden upp i solljuset med varm intensitet och låter spjutspetsteknologi möta stugromantik i skön förening.”

Arkitekterna bakom Semcons huvudkontor är Magnus Månsson och Charlotte Erdegard. Byggnaden uppfördes 2015 och finns att beskåda på Lindholmen i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Skoglund: Så här många tjänster minskar vi med

Bolag JM upplever att den svenska marknaden är lite bättre än vad de trott. Men i Norge måste de spara. Företagets vd Johan Skoglund berättar mer för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY