Image
Jens Laursen.
Jens Laursen. Bild: Semrén & Månsson

Semrén & Månsson förvärvar arkitektkontor och får ny regionchef i Malmö

Bolag Semrén & Månsson satsar stort i Malmö och förvärvar arkitektkontoret L Arkitekter i Malmö som från och med februari uppgår i Semrén & Månsson. Jens Laursen som sedan 2019 drivit bolaget med sammanlagt fyra anställda tar också rollen som ny regionchef.
Publicerad den 25 Januari 2022

– Jag har drivit flera olika företag, i olika konstellationer det senaste decenniet. Nu kände jag att det var rätt tid att gå in i ett större sammanhang, med större projekt och fler kollegor – dessutom med kontor i både Sverige och utomlands. Genom åren har vi på L Arkitekter gjort många bostadsprojekt, ofta med fokus på ekologisk och social hållbarhet. Vår bransch är ju inte särskilt stor, jag har hört mycket gott om Semrén & Månsson. Projekten vi ritat ligger nära varandra, sättet vi arbetar på likaså. Tankarna på en ny utmaning har funnits ett tag. Semrén & Månsson har i och för sig varit etablerade i Malmö ett par år men när jag fick frågan om jag ville vara med och bygga vidare på något med ett över 50-årigt arv så kändes det helt rätt, säger Jens Laursen.

Jens Laursen har en spännande och ovanlig bakgrund. Han arbetade sex år inom marinen och han har jobbat med olika nischparfymmärken i Paris och Moskva med inredningar och utställningar – bland annat om legendariska parfymdesignern Pierre Dinands livsverk. Mellan 2014–2018 var han också delägare i Ronander & Laursen Arkitekter där man hade stort fokus på inredningar. Han har också drivit konst, inrednings och stadsbyggnadsprojekt med designern Mats Theselius.

– Jens bakgrund som kreatör, byråledare och entreprenör blir ett fint tillskott till såväl Malmökontoret som hela Semrén & Månson. Hans erfarenhet, arbetsglädje och ödmjukhet kommer att bygga ett ännu starkare lag och vässa vårt erbjudande ytterligare. L Arkitekter har ett bra track record med åtta stycken markanvisningstävlingar på två år och dessutom vunnit flera fina priser, nu senast Simrishamns Arkitekturpris. Jag är övertygad om vi med Jens i ledningen för Semrén & Månsson i Malmö kommer kliva fram ytterligare i regionen. Vi jobbar redan med flera högprofilerade projekt i regionen såsom Torgkvarteren, Brunnshög i Lund och stadsutvecklingsprojektet i Sjöbo och vi kommer att fortsätta förena bra business för våra beställare med bra arkitektur och göra allt för att bli ännu mer attraktiva för uppdragsgivarna, säger Ulrika Liss-Daniels, vd på Semrén Månsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Unik lista: Så mycket elstöd har betalats ut till bygg- och fastighetssektorn

Lista Under de första tre dagarna sedan det att ansökan om elstöd till företag öppnade har över 17 000 företag sökt elstöd och Skatteverket har betalat ut drygt 1,9 miljarder kronor. Över 5 000 av företagen som sökt hör till bygg- och fastighetsverksamhet, det kan Fastighetssverige visa med hjälp av unik statistik över de ansökningar som hittills har beviljats och betalats ut.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige