Image
Sehlhall
Sehlhall Bild: Sehlhall

Sehlhall installerar hälsofrämjande belysning

Bolag Sehlhall Fastigheter har beslutat att installera innovationen Biocentric Lighting i sina fastigheter. Målet är en förbättrad arbets- och levnadsmiljö för personal, elever och boende.
Publicerad den 19 April 2021

Innovationen Biocentric Lighting återskapar dagsljus inomhus och bygger på kunskapen att ljus är centralt för att reglera människors naturliga dygnsrytm. Systemet är framtaget och patenterat av Lundaföretaget Brain Lit. När det är på plats används algoritmer och sensorer för att reglera belysningen till rätt nivå.

– Det här är en teknik som bygger på gedigen forskning och ger ett antal vinster. Att vistas mycket inomhus gör inte bara människor trötta och orkeslösa utan kan också orsaka allvarliga sjukdomar. Där vill vi göra skillnad genom att utrusta våra fastigheter med återskapat dagsljus, säger Dan T Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter.

Under en genomsnittlig arbetsdag i Sverige tillbringar cirka 50 procent av männen och 70 procent av kvinnorna max en timme utomhus i dagsljus. Därför behövs nya åtgärder. Undersökningar från andra verksamheter visar att de anställda sover, och mår, bättre efter att Biocentric Lighting installerats. Men det finns också fler fördelar med systemet som också kan belysa lokalerna med UV-strålar som dödar virus och bakterier. För att inte skada människor känner systemet av att lokalerna är tomma innan UV-strålarna aktiveras.

– Frågan om virus och bakterier i omsorgsfastigheter är givetvis högaktuell i dessa tider. Biocentric Lightning blir ytterligare ett tillskott i vårt redan omfattande smittskyddsystem, säger Dan T Sehlberg.

Biocentric Lighting finns sedan förra året bland annat installerat på Helsingborgs sjukhus för att förbättra både vård och arbetsmiljö.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Per Schlingmann: Därför är 15-minutersstaden här för att stanna

Bolag Den tidigare moderatpolitikern är numera bland annat stadsutvecklingsstrateg som är väl insatt i det allt mer populära konceptet 15-minutersstaden. När Diös ordnade ett digitalt event på temat berättade han mer om innehållet i konceptet och varför attraktiviteten accelererats under pandemin.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY