Image
Bernt-Olof Gustavsson
Bernt-Olof Gustavsson Bild: Stadsbyggnadsbolaget

Sehlhall in i Stadsbyggnadsbolaget

Transaktioner Nystartade Sehlhall Fastigheter förvärvar Stadsbyggnadsbolaget, grundat 2015, som utvecklar mark till hållbara lokalsamhällen. Genom förvärvet får Sehlhall tillgång till 850 000 kvadratmeter mark i Täby, Järfälla och Nacka.
Publicerad den 6 November 2019

Stadsbyggnadsbolaget skapar trygga, inspirerande och hållbara lokalsamhällen. Bolaget förädlar på egen mark, ofta i partnerskap med tidigare markägare, och tillför kompetens, metodik, erfarenheter och kapital för att uppnå en framgångsrik områdesutveckling.

– Vi ser förvärvet som ett sätt för oss att säkra attraktiva byggrätter för social infrastruktur samt som en finansiell placering med stor potential. Genom förvärvet tar vi ytterligare ett steg närmare att skapa långsiktiga, hållbara samhällen som grund för vår affär, säger Dan T. Sehlberg, vd och koncernchef för Sehlhall Fastigheter.

Sehlhall äger Stadsbyggnadsbolaget tillsammans med bolagets vd, Bernt-Olof Gustavsson, som har en lång erfarenhet av större markförädlingsprojekt, inte minst som vd för KF Fastigheter.

– Stadsbyggnadsbolaget har sedan start arbetat fram en gedigen landbank. I Sehlhall får vi nu en dynamisk och stabil ägare, vilket borgar för en fortsatt expansiv utveckling av bolaget, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för Stadsbyggnadsbolaget.

Stadsbyggnadsbolaget kommer att bedrivas som ett autonomt dotterbolag till Sehlhall och verka under eget varumärke.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige