Image

SEB säljer bolag i Tyskland

Bolag SEB har tecknat avtal om att sälja sin tyska fastighetsförvaltningsverksamhet, SEB Asset Management AG, inklusive dotterbolaget SEB Investment GmbH, till Savills plc för upp till 200 miljoner kronor kontant.
Publicerad den 19 Mars 2015

SEB Asset Management AG har 148 medarbetare och förvaltar på uppdrag av investerare fastigheter värda cirka 91 miljarder kronor. Det är ett globalt fastighetsbestånd, men med betoning på Europa och Asien. Verksamheten i SEB Asset Management AG kommer efter försäljningen att kombineras med verksamheten i Savills befintliga förvaltningsbolag Cordea Savills.

Fredrik Boheman, chef för SEB i Tyskland och ordförande i SEB Assets Management AG, kommenterar:
- SEB Asset Management har under senare år gjort en fundamental ompositionering av verksamheten till följd av ändrade marknadsförhållanden. Cordea Savills är en erfaren fastighetsförvaltare med global räckvidd. De kommer att fortsätta avvecklingen och likvideringen av de öppna fastighetsfonderna, inklusive SEB ImmoInvest.

Transaktionen får ingen väsentlig påverkan på SEB:s vinst och kapitaltäckning, med reservation för allokering av goodwill.

Försäljningen är villkorad av myndighetstillstånd och förväntas slutföras runt halvårsskiftet 2015.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Dystra siffran blottar mager start för finska transaktionsåret

Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige