Image

Scandic noteras i december

Bolag Scandic, Nordens största hotellkedja, siktar på att noteras på Nasdaq Stockholm.
Publicerad den 4 November 2015
Frank Fiskers. Bild: Scandic
Frank Fiskers.

Scandic ägs i dag av en EQT-fond (86 procent) med Accent Equity 2003 som medinvesterare. Båda kommer att behålla en ”betydande andel” i Scandic efter noteringen.

I samband med noteringen emitteras nya aktier och de nuvarande ägarna säljer en del. Både EQT och Accent Equity kommer att behålla ”en betydande andel” i Scandic.
Sammanlagt består Scandics nätverk av 224 hotell och närmare 42 000 hotellrum i sju länder.

Nettoomsättningen uppgick till 12,2 miljarder kronor för tolvmånadersperioden fram till och med 30 september 2015.

Nasdaq Stockholm har godkänt Scandics ansökan om notering under förutsättning att vissa sedvanliga villkor uppfylls, däribland att bolaget färdigställer ett prospekt som godkänns av Finansinspektionen och att spridningskravet avseende bolagets aktier uppfylls senast på noteringsdagen, vilken förväntas äga rum under december 2015.
Morgan Stanley och SEB är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners i börsnoteringen och ABG Sundal Collier och Deutsche Bank är Joint Bookrunners.

Frank Fiskers, vd & koncernchef för Scandic, kommenterar:
- Scandics goda omsättningstillväxt under de senaste åren bekräftar det starka momentum som finns inom Bolaget. Scandic är idag Nordens största hotelloperatör med det starkaste varumärket, en välinvesterad hotellportfölj och ett oöverträffat nätverk i Norden. Scandics befintliga verksamhet och pipeline av nya storhotell ger Bolaget en solid grund för fortsatta goda tillväxtmöjligheter. Mitt team och jag ser mycket fram emot att få nya aktieägare för att därmed kunna ytterligare realisera våra ambitioner om en fortsatt stark och lönsam tillväxt.

Vagn Sørensen, styrelseordförande för Scandic:
- Scandic har en imponerande historia som bygger på en solid affärsmodell och en stark företagskultur. Jag är imponerad av ledningens starka fokus på verksamheten och implementeringen av vår strategi. Bolagets tillväxt har stärkts ytterligare under de senaste åren, senast genom det strategiska förvärvet av Rica Hotels. En börsnotering kommer att öka kännedomen om Scandic ytterligare, vilket kommer att ha en positiv inverkan på Scandics framtida strategiska utveckling.

Caspar Callerström, partner & investeringsrådgivare på EQT Partners:
- Under vår ägarperiod har Scandic utvecklats till att idag vara Nordens största hotelloperatör med ett oerhört starkt varumärke och en mycket erfaren ledningsgrupp. Bolaget är nu väl positionerat för fortsatt stark tillväxt där en börsnotering är ett logiskt nästa steg.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige