Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB storköper i Skåne

Transaktioner SBB köper 451 bostäder och 25 000 kvadratmeter framtida byggrätter i Skåne.
Publicerad den 4 Juni 2019

SBB fortsätter växa inom social infrastruktur genom förvärv av cirka 48 000 kvadratmeter hyresrätter och samhällsfastigheter. De 451 bostäderna ligger i attraktiva och centrala delar av Malmö-Limhamn, Staffanstorp, Höganäs och Helsingborg. I förvärvet ingår också 25 000 kvadratmeter fastigheter med potential för framtida byggrätter i Höganäs.

Hyresintäkterna uppgår till 73,9 miljoner kronor och driftnettot till 53,3 miljoner kronor.

– Vi har de senaste veckorna stärkt vår position i Nordens största städer och detta förvärv i Malmöregionen stärker vår position som Nordens ledande noterade aktör inom social infrastruktur, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Säljare i Höganäs och Helsingborg är Jefast. Underliggande fastighetsvärde för den delen är 676 miljoner kronor.
- Som ett steg att fokusera vår verksamhet har vi beslutat att avyttra Jefast’s samtliga fastigheter i Höganäs förutom landmärket "Jefast Huset", även kallat höghuset som är Höganäs högsta byggnad. Vi vill även passa på att tacka alla samarbetspartners och hyresgäster för många fina år tillsammans i Höganäs, säger VD Cassandra Jertshagen.
Nordanö har varit finansiell rådgivare och Fredersen har varit juridisk rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordanö på Branschguiden

Nordanö grundades 1992 under namnet Leimdörfer och är en ledande finansiell rådgivare vid fastighetsrelaterade transaktioner i Norden. Genom att kombinera djup fastighetsmarknadskunskap med finansiell spetskompetens, har firman varit rådgivare vid ett stort antal av de största och mest komplexa affärerna i Norden. Sedan 2016 har firman genomfört transaktioner till ett sammanlagt värde om cirka 120 miljarder kronor. Nordanö är helt oberoende och ägs i sin helhet av aktiva partners. Teamet består av 40 personer med kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo. www.nordanopar...

Läs mer om Nordanö på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige