Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB säljer sitt innehav i Amasten

Bolag SBB har för avsikt att sälja sina aktier i Amasten och har mottagit förvärvsåtaganden från investerare. SBB äger cirka 20 procent av antalet aktier och röster i Amasten.
Publicerad den 17 December 2019

En försäljning av cirka 89 miljoner aktier är säkrad genom åtaganden att förvärva aktier från ett antal välrenommerade fastighetsinvesterare; bland andra Eiendomsspar AS, Helene Sundt AS, Länsförsäkringar Fastighetsfond, M2 Asset Management AB och Bengt Kjell genom bolag. Dessa investerare har uttryckt acceptans för en reducerad tilldelning om det främjar kvaliteten i aktieägarbasen och likviditeten i eftermarknaden. Försäljningen kommer att ske till ett pris om 8,35 kr per aktie. Åtaganden att förvärva aktier är inte förknippade med någon ersättning.

SBB har uppdragit åt ABG Sundal Collier att utföra försäljningen genom ett så kallat "accelerated book building"-förfarande. Ett sådant förfarande förväntas inledas kl. 17.31 på onsdag.

Amasten-aktien stängde på 8,46 kronor på måndagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige