Image
Ilija Batljan, vd för SBB.
Ilija Batljan, vd för SBB. Bild: David Schmidt/Pixprovider

SBB säljer sitt innehav i Amasten

Bolag SBB har för avsikt att sälja sina aktier i Amasten och har mottagit förvärvsåtaganden från investerare. SBB äger cirka 20 procent av antalet aktier och röster i Amasten.
Publicerad den 17 December 2019

En försäljning av cirka 89 miljoner aktier är säkrad genom åtaganden att förvärva aktier från ett antal välrenommerade fastighetsinvesterare; bland andra Eiendomsspar AS, Helene Sundt AS, Länsförsäkringar Fastighetsfond, M2 Asset Management AB och Bengt Kjell genom bolag. Dessa investerare har uttryckt acceptans för en reducerad tilldelning om det främjar kvaliteten i aktieägarbasen och likviditeten i eftermarknaden. Försäljningen kommer att ske till ett pris om 8,35 kr per aktie. Åtaganden att förvärva aktier är inte förknippade med någon ersättning.

SBB har uppdragit åt ABG Sundal Collier att utföra försäljningen genom ett så kallat "accelerated book building"-förfarande. Ett sådant förfarande förväntas inledas kl. 17.31 på onsdag.

Amasten-aktien stängde på 8,46 kronor på måndagen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige