Image
Bild: Istock

SBB säljer 18 500 kvadratmeter byggrätter i Falkenberg

Transaktioner SBB förvärvade ett större havsnära markområde i Falkenberg år 2016. Området har utvecklats med fyra nya bostadsfastigheter med havsutsikt. SBB fortsätter succén och avyttrar nu 18 500 kvadratmeter byggrätt till ett konsortie som leds av lokala entreprenörer och det lokala byggbolaget Peterson och Hansson.
Publicerad den 11 Maj 2022

Priset för byggrätterna är 5 250 kronor per kvadratmeter vid tillträdet och ytterligare 2 000 kronor per kvadratmeter i samband med att bygget är färdigt. SBB får också 30 procent andel i den kommande vinsten. Planerad byggstart är 2022.

På halvön mellan Ätrans mynning och Skrea strand har den nya stadsdelen Bacchus etablerats. De första lägenheterna stod klara 2018 och totalt finns det idag cirka 135 lägenheter fördelat på fyra hus.

Bacchus är en ny stadsdel på en konstgjord halvö som skapades för att genom Vin och Sprit AB producera och lagra Sveriges behov av just vin och sprit. Idag möjliggör samma halvö att det är möjligt att bygga en helt ny stadsdel i en unik havsmiljö med utsikt över havet, Skrea strand och Bobergs udde.
– Etableringen av den nya stadsdelen Bacchus i Falkenberg har varit en succé för SBB. Genom att avyttra mark kan vi fortsätta att skapa möjlighet för fler att få bo i en fantastisk havsnära miljö, säger Krister Karlsson, vice vd och Chef Projekt- och Fastighetsutveckling på SBB.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige