Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB

SBB på väg att lämna Svenska Myndighetsbyggnader

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har sålt ägarlån för 1 465 miljoner kronor med avsikt att sälja sin JV-andel i Svenska Myndighetsbyggnader till Kåpan Pensioner.
Publicerad den 27 Juni 2022

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB har sålt efterställda ägarlån (ägarlån är till Svenska Myndighetsbyggnader) för 1 465 miljoner kronor till Kåpan Pensioner. Beloppet motsvarar 93,91 procent av det nominella värdet. Vidare har parterna kommit överens om att ambitionen är att Kåpan Pensioner senast 31 december i år köper SBB:s andel i JV-bolaget SMB (JV ägt 50/50 mellan SBB och Kåpan Pensioner).
– SBB måste fokusera på sin kärnverksamhet, öka transparensen och frigöra kapital för att kunna återköpa obligationer och skapa förutsättningar för en starkare rating. Kåpan Pensioner är en stabil och långsiktig ägare av SMB och vi är stolta över att vi tillsammans skapat ett starkt bolag med fokus på fastigheter för en effektiv lokalförsörjning till statliga myndigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige