Image
Ilija Batljan blir börs-vd igen.
Ilija Batljan blir börs-vd igen. Bild: SBB

SBB-ägda PPI vill noteras på Oslobörsen – Batljan blir tillfällig vd

Bolag Public Property Invest, PPI, avser att noteras på Oslobörsen. PPI har SBB som största ägare med 44,83 procent och leds av Ilija Batljan som tillförordnad vd, dock en roll som han förväntas lämna inom sex månader, det uppger han själv för Nyhetsbyrån Direkt.
Publicerad den 3 April 2024

– Jag är tillförordnad vd och planen är att styrelsen rekryterar en ny vd inom sex månader och att jag i samband med detta övergår till rollen som styrelseledamot, uppger Ilija Batljan för Nyhetsbyrån Direkt.

PPI siktar på att dra in mellan 1,5-2 miljarder norska kronor genom noteringen. Dessa pengar ska användas till att balansera koncernens kapitalstruktur genom att återbetala utestående skulder samt för allmänna företagsändamål.

Som ett led i noteringen kommer PPI också att förvärva 13 fastigheter från SBB Samfunnsbygg till en netto köpeskilling på cirka 1 191 miljoner norska kronor. Förvärvet kommer att finansieras genom nyemitterade aktier till SBB.

Det kommer att lämna PPI med totalt 61 fastigheter med en total yta på över 368 000 kvadratmeter och ett värde på cirka 9 976 miljoner norska kronor.

Därutöver kommer också SBB:s norska organisation att flytta över till PPI.

SBB kommer inte att teckna nya aktier i noteringen men avser att förbli kvar som långsiktig ägare.

Första handelsdagen beräknas bli i början av det andra kvartalet 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige