Image
Stora Sköndal.
Stora Sköndal. Bild: Stockholms stad

Samråd för nästa etapp av Stora Sköndal

Bygg/Arkitektur Nästa etapp i stadsbyggnadsprojektet Stora Sköndal – 1 600 bostäder – har nått samrådsskedet.
Publicerad den 16 September 2021
Heba och Åke Sundvall bygger 750 lägenheter i den kommande etappen av Stora Sköndal. Bild: Heba/Åke Sundvall
Heba och Åke Sundvall bygger 750 lägenheter i den kommande etappen av Stora Sköndal.

Etappens omfattning är till ytan lika stort som Reimersholme och kommer bland annat rymma 1 600 bostäder, butikslokaler, grundskola, förskolor och parker. Stockholms nästa stadsdel Stora Sköndal fortsätter att växa.

Stora Sköndal vid Drevvikens strand är ett av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt. När hela stadsdelen står klar kommer mer än 10 000 människor att bo och arbeta i Stora Sköndal. Etapp 2a är en av de största och ligger ute på samråd nu. Heba/Åke Sundvall, Wallenstam, K2A, Malmegårds Fastigheter och NREP, Sisab är byggaktörerna som ska bygga i etapp 2a.

– Framtidens Stora Sköndal är inget vanligt stadsutvecklingsprojekt. Vi tar över stafettpinnen från Norra Djurgårdsstaden och tar hållbarheten till en ny nivå. Vi kommer att bygga en av Sveriges första stadsdelar som tar ett helhetsgrepp när det gäller hållbar utveckling med extra fokus på social och miljömässig sådan, säger Tomas Krywult, vd på Stora Sköndal Framtidsutveckling AB.

Etappen omfattar stor variation på bostäder och kommer omfatta hyres- och bostadsrätter med olika storlek och uttryck, student- och trygghetsbostäder, gruppbostäder LSS och seniorboende. Här planeras också för en grundskola, två förskolor, parker, promenadstråk och ett vattentorg som hanterar områdets dagvatten. I etappen planeras också för bil- och cykelpooler, kollektivboende och en fullstor idrottshall. Grundskolan som byggs i etappen kommer att sträcka sig ända till årskurs nio, vilket inte finns idag.

– Det är både spännande och roligt att vara med och utveckla den nya stadsdelen Stora Sköndal. Det är ett stadsutvecklingsprojekt som rimmar väl med Hebas syn på hållbarhet som en helhet och vår linje att skapa hållbara bostäder för människor i livets alla skeden, säger Fredrik Hagel projektchef på Heba som tillsammans med Åke Sundvall bygger 750 bostäder i den kommande etappen.

– Att vara med och bygga Stockholms nästa stadsdel med så vacker omkringliggande miljö och stiftelsens ambitiösa och målmedvetna arbete kring visionen för området är för oss väldigt roligt och går hand i hand med vår vision om att bygga omtycka områden där människor vill bo och utvecklas, säger Ulrika Lindencrona projektchef på Åke Sundvall.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Heba Fastighets AB på Branschguiden

Heba är en långsiktig och erfaren fastighetsägare som utvecklar, äger och förvaltar bostäder och samhällsfastigheter i Stockholmsregionen, Uppsala och Mälardalen. Genom vårt kunnande erbjuder vi hållbara och trygga boenden att trivas i under livets olika faser. Vi skapar värde för ägare och samhälle genom nöjda hyresgäster, tryggare och attraktivare bostadsområden och förtroendefulla partnerskap.
Heba grundades 1952 och är sedan 1994 noterade på Nasdaq Stockholm AB Nordic Mid Cap.
Läs mer på: www.hebafast.se

Läs mer om Heba Fastighets AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är Örebros största fastighetsägare

Lista Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i landets tio största kommuner. I dag har turen kommit till Örebro, som med 156 987 invånare är landets sjätte största kommun enligt SCB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige