Image

Sagax köper för 600 miljoner kronor

Transaktioner Sagax genomför en större transaktion när man köper ett höglager på 94 000 kvadratmeter i Jordbro söder om Stockholm. 140 miljoner kronor av köpeskillingen erläggs i form av aktier som Sagax äger i det säljande bolaget.
Publicerad den 24 Januari 2011

Sagax har förvärvat lagerfastigheten Jordbromalm 3:1 i Haninge i Stockholms. Fastigheten omfattar 183 000 kvadratmeter friköpt markarea och 94 000 kvadratmeter uthyrningsbar area, varav 96 procent utgörs av höglager.

Fastigheten är belägen i Jordbro industriområde cirka 20 minuter söder om centrala Stockholm. I området återfinns bland annat Coca-Colas produktionsanläggning, Dagabs centrallager och Green Cargos lageranläggning.

Köpeskillingen uppgår till 600 miljoner kronor motsvarande 7,3 procent initial direktavkastning och 6 400 kronor per kvadratmeter. 140 miljoner kronor av köpeskillingen erläggs i form av Sagax aktieinnehav i det norska börsnoterade fastighetsbolaget Northern Logistic Property ASA. 409 miljoner kronor av köpeskillingen finansieras genom ett bottenlån tillhandahållet av SBAB och återstoden med likvida medel från Sagax.

Förvärvet sker i bolagsform och tillträde har skett.

- Vi tror att utbudet av lagerlokaler i Stockholmsmarknaden, i likhet med utvecklingen under det senaste decenniet, kommer att fortsätta minska samtidigt som efterfrågan är stabil. Vi tror därför att det finns goda förutsättningar för långsiktigt real hyrestillväxt i detta marknadssegment. Den aktuella investeringen kommer även att bidra till Sagax förvaltningsresultat och löpande kassaflöde, säger David Mindus, vd i Sagax.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige