Image

Saab lämnar WTC i centrala Stockholm

Uthyrning Det globala försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB har valt att teckna ett sexårigt hyreskontrakt om cirka 2 400 kvadratmeter i fastigheten Nätdomaren 1 på Alviks Torg. Saab AB kommer därmed att flytta sitt koncernledningskontor från World Trade Center i centrala Stockholm i början av 2012.
Publicerad den 7 September 2011
Bild: Anders Bodin Fastigheter
Maria Mastej. Bild: JLL. Bild: Anders Bodin Fastigheter
Maria Mastej. Bild: JLL.

I och med flytten får fastighetsägaren Anders Bodin en riktig prestigehyresgäst i Alvik.

- Vi är väldigt glada och stolta att kunna välkomna Saab AB till Alviks Torg och vi ser fram emot den fortsatta samverkan med vår nya hyresgäst, säger Kristina Nirvin på Anders Bodin Fastigheter.

- Det är oerhört givande att få vara drivande i ett uthyrningsarbete som resulterar i att attrahera en hyresgäst med ett så starkt varumärke. Det är extra roligt i detta fall eftersom det inte hör till vanligheten att ett koncernledningskontor för ett så stort företag flyttar från city. Vi ser fram emot att under hösten arbeta vidare med uthyrningen av de resterande tre vakanta kontorslokalerna om totalt 2 000 kvadratmeter, säger Maria Mastej på Jones Lang Lasalle som ansvarar för uthyrningsuppdraget.

Fastigheten Nätdomaren 1 ligger på Alviks Torg och uppfördes 1998 av Anders Bodin Fastigheter. Fastigheten består av moderna, miljöklassad kontors- och butikslokaler om totalt drygt 25 000 kvadratmeter med flexibel och yteffektiv planlösning.

Anders Bodin Fastigheter är ett familjeföretag, i tredje generationen, som bygger och förvaltar egna fastigheter. Deras fastigheter är koncentrerade till Stockholms innerstad och Alvik.


Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi ger oss in i logistiksegmentet på allvar"

Bolag Genom affären med Savills IM tar Niam på allvar klivet in på logistikmarknaden. Bolagets fondchef, Henrik Gerdin, berättar för Fastighetssverige vad den förvärvad portföljen betyder för satsningen, vad man letar efter i nya logistikförvärv, vilka marknaderna man tittar på, och hur han ser på logistikmarknaden i Norden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige