Image

Så blir Björn Ulvaeus och Alm Equitys Västerviksprojekt

Bygg/Arkitektur Den tidigare Abba-medlemmen Björn Ulvaeus och Alm Equitys jätteprojekt Slottsholmen i Västervik som ska inrymma lägenheter, restauranganläggning, promenadstråk samt upprustning och modernisering av marinan är nu presenterat.
Publicerad den 24 Mars 2017

Björn Ulvaeus och Alm Equitys projekt Slottsholmen i hamnen i Västervik är redo för nästa steg. Nu har parterna presenterat upplägget för det som ska bli stadens nya landmärke. Ansvarig arkitekt för projektet är Sandell Sandberg. Byggstartad del utgör 4 200 kvadratmeter BOA och LOA. Byggnationen utförs i nära samarbete med Peab.

– Det man gör med hjärtat och som bärs av en stark vision lyckas inte alltid, men nu känns Slottsholmen som den framtidssatsning jag drömde om. Kanske ser vi Västerviks nya landmärke, säger Björn Ulvaeus.

– Slottsholmen blir en modern och vacker oas i Västerviks kulturhistoriska stadskärna. Med restaurang, ny marina och bostäder blir Slottsholmen en viktig ekonomisk knutpunkt och en alldeles egen småstad i sig, säger Joakim Alm, VD Alm Equity AB.

– Västerviks kommun välkomnar satsningen och tillägget i stadsbilden som Slottsholmen innebär. Vi är övertygade om att ett projekt som Slottsholmen ger ringar på vattnet och att fler företag, som skapar eftertraktade jobbtillfällen, får upp ögonen för Västervik. Nu tar vi ännu ett stort kliv mot att sätta hela regionen på kartan, säger Tomas Kronståhl, Kommunstyrelsens ordförande i Västerviks kommun.

– Slottsholmsprojektet är en viktig bit i utvecklandet av Västervik som en attraktiv, spännande och unik skärgårdsstad i Sverige. Vi har gått från ord till handling och fått till en antagen detaljplan som vi nu börjar se förverkligas, säger Harald Hjalmarsson, Kommunstyrelsens 2:e vice ordförande i Västerviks kommun. 

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige