Image

Björn Ulvaeus köper Cirkus

Transaktioner Pop House, där Björn Ulvaeus och Conni Jonsson är huvudägare, köper den anrika teateranläggningen Cirkus på Djurgården i Stockholm. Bolaget äger sedan tidigare Abbamuséet som ligger i nära anslutning till Cirkus.
Publicerad den 3 Juli 2017

Cirkus färdigställdes 1892 och är än i dag Nordens största privatteater. Den nuvarande förvaltningen prognostiserar intäkterna för spelåret 2016/17 till 113 miljoner kronor, det mest inkomstbringande året i Cirkus historia.

Framtidsplanerna för Cirkus är omfattande. En rad ombyggnationer av anläggningen är att förvänta såsom ny restaurang- och barverksamhet, nya stolar, en exklusiv VIP-sektion och en bättre logistik överlag. En bredare inriktning på kommersiella partnerskap och medlemskap i kombination med en större satsning på konferenser och kongresser, främst i Skandiascenen, blir också ett viktigt steg att ytterligare profilera anläggningen ur ett kommersiellt perspektiv för organisationer och näringslivsidkare.

– Jag ser framför mig ett Cirkus som ett modernt, flexibelt och attraktivt teaterkomplex med ett brett musik- och underhållningsutbud av hög kvalitet. Ambitionen är att mina kräsna musikalkollegor ute i världen ska säga: ”Jag har hört att Cirkus i Stockholm är Skandinaviens bästa scen”, säger Björn Ulvaeus.

– Ambitionen med förvärvet är att ta en proaktiv roll som ledande utvecklare av innehållsrika och unika upplevelser i Stockholm. Jag ser med glädje fram emot att få driva den anrika anläggningen vidare tillsammans med Pop House Stockholm och Abba The Museum – helheten har förutsättningar att bli en av de mest spännande underhållningsdestination i världen, säger Johanna Mattsson, vd för Pop House Stockholm.

– Under snart 30 år har vi i olika konstellationer haft förmånen att kunna husera såväl svenska som internationella artister samt musikaler och andra spännande evenemang. Nu är det dags för Cirkus att få komma in i ett än mer mångfacetterat sammanhang, säger Thomas Johansson, som initierade köpet av Cirkus 1989.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige