Image
Mikael Jansson.
Mikael Jansson. Bild: Robert Dicksons stiftelse.

Robert Dicksons stiftelse byggstartar 100-talet nya lägenheter i Gårdsten

Bostäder Bostadsstiftelsen Robert Dickson fortsätter sin satsning på att utveckla ytterstaden Gårdsten i östra Göteborg.
Publicerad den 28 November 2019

– Vi har sedan tidigare 132 lägenheter på Kryddhyllan i västra Gårdsten. Nu expanderar vi med ytterligare 116 lägenheter vid Keillers gårdar och etablerar samtidigt ett bovärdskontor med egen kvalificerad personal, säger Mikael Jansson, vd för Robert Dicksons stiftelse.

Det ingår i stiftelsens långsiktiga strategi att vara en aktiv samhällsbyggare i Göteborgs stad. Därför prioriteras byggnation av åtkomliga bostäder för vanliga göteborgare. Tidigare har beståndet främst bestått av lägenheter i centrala och västra Göteborg, men sedan 2018 har en särskild satsning initierats för ett eget bostadsbestånd i ytterstaden Gårdsten. Under 2018 färdigställde Dicksons stiftelse 132 lägenheter på Kryddhyllan i Gårdsten.

– Vår satsning på bostäder för göteborgare har varit både lyckad och starkt efterfrågad. Stiftelsen fortsätter nu med vår satsning på åtkomliga lägenheter vid Keillers gårdar. Produktionen påbörjas under december och de 116 lägenheterna kommer att färdigställas etappvis fram till hösten 2021, säger Mikael Jansson.

Bostadssatsningen ingår i det lokala projektet BoStad2021 och de 116 lägenheterna utgörs till största delen av ettor, tvåor, och treor fördelade på sex huskroppar. Projektet genomförs i tätt samarbete med byggutvecklaren Botrygg Bygg AB som i detta fall är totalentreprenör.

Keillers gårdar ligger i nära anslutning till Keillers damm och kan erbjuda ett uppskattat och naturskönt rekreationsområde. Det aktuella projektet utgör den första etappen av tre som byggs i det nya området. I uppdraget ingår att skapa en stadsgata som binder samman Gårdsten med Lövgärdet.
– Vi är glada att Robert Dicksons stiftelse fortsätter att satsa i Gårdsten. Gårdstens vision 2025, som utgår från blandade boendeformer, förverkligas än mer, säger Michael Pirosanto, vd på Gårdstensbostäder.

Ett första spadtag kommer att arrangeras den 6 december med några av stadens ledande politiker inom stadsutveckling och företrädare för Botrygg och stiftelsen.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige