Image

Riksidrottsförbundet ny hyresgäst hos Folksam Fastigheter

Uthyrning Nya Idrottens Hus etableras i Folksams lokaler vid Skansbrogatan. Det är Riksidrottsförbundet som hyr en del av ett av Folksams hus, helt i linje med det tidigare beslutet att utveckla kvarteret Tullgården bland annat genom nya hyresgäster.
Publicerad den 24 November 2014
Annons
Image

– Uthyrningen stärker Folksam ekonomiskt när vi effektiviserar våra ytor. Samtidigt är det positivt att vi som idrottens försäkringsbolag vidareutvecklar vårt långsiktiga samarbete med Riksidrottsförbundet, säger fastighetschef Björn Gustafsson, Folksam Fastigheter.

Uthyrningen är möjlig tack vare att Folksams lokaler i Skanstull förändras i och med övergången till aktivitetsbaserade arbetssätt. Det frigör stora ytor när verksamheten bedrivs mer yteffektivt.

– För oss är det här en mycket bra möjlighet att samla flera av våra idrottsförbund på en och samma plats och därigenom nå synergieffekter. Vi har en gedigen urvalsprocess bakom oss och fastnade särskilt för Folksams lokaler eftersom de är så ändamålsenliga för vår verksamhet och har centralt läge med närhet till kommunikationer. Det är också roligt att vi hyr av just Folksam, som vi har ett långt och positivt samarbete med, kommenterar Riksidrottsförbundets generalsekreterare Birgitta Ljung.

Tillträdet är den 1 november 2015 och hyrestiden är tio år med möjlig förlängning på tre år. Den totala uthyrningsarean är 5 717 kvadratmeter och Folksam kommer att anpassa lokalerna efter Riksidrottsförbundets behov och önskemål.

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Cibus tillväxtplaner efter nya storköpet

Bolag Cibus fortsätter göra stora portföljförvärv. Efter att ha köpt 72 fastigheter i Finland från Sagax berättar vd:n Sverker Källgården om tillväxtstrategin, den nya storägaren, planerna för andra halvåret 2021 och om expansionsmöjligheter till Norge och Danmark.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY