Image

Rikshem bygger trygghetsboende i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Rikshem siktar på att bygga 48 nya lägenheter i ett trygghetsboende i Helsingborg. Beräknad byggstart är i november 2014 och beräknad inflytt är i januari 2016.
Publicerad den 29 Augusti 2014
Rikshem bygger trygghetsboende i Helsingborg. Bild: JKAB
Rikshem bygger trygghetsboende i Helsingborg.

Boendet kommer att ligga i närheten av Väla köpcentrum. Under de senaste åren har trygghetsboende blivit en populär form av boende för äldre vilket har lett till att det byggs allt fler trygghetsboenden i Helsingborg.

- Trygghetsboendet är en fortsatt satsning på boende för äldre i Helsingborg. Vi tar med oss av de positiva erfarenheter vi har ifrån Bikupan som vi äger sedan tidigare, säger Ola Svensson, regionchef på Rikshem.

Trygghetsboendet, som kommer att ha fem våningar, kombinerar lägenheter med gemensamma ytor för de boende. Boendena har också en trygghetsvärd dit de boende kan vända sig. I markplan kommer det att finnas en lokal för gemensamma aktiviteter där det även kommer att serveras lunch. En utemiljö för de boende kring husen är också planerad.

Rikshem kommer att äga och driva boendet och bakom uppförandet står NCC Construction. NAI Svefa har varit rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY