Image

Riksbyggen planerar seniorbostäder i Söderköping

Bostäder 90 bostäder planeras i anslutning till Brunnsparken i Söderköping.
Publicerad den 30 Januari 2018
En visualisering av den kommande byggnationen vid Brunnsparken. Bild: Riksbyggen
En visualisering av den kommande byggnationen vid Brunnsparken.

Söderköping växer och behovet av bostäder är stort. Därför satsar kommunen, Söderstaden och Riksbyggen på ett gemensamt projekt för att lyfta Brunnsparken och åpromenaden samtidigt som Söderköping får fler bostäder.

Planförslaget innebär att sju flerbostadshus kan byggas mellan Eriksvik och Storån. Totalt blir det cirka 90 lägenheter. Riksbyggens del i projektet är 30 Bonumlägenheter, som är Riksbygens koncept för seniorbostäder.

– Det finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för den äldre målgruppen. Bonum-konceptet kombinerar vackra och funktionella bostäder med en utökad service i form av en Bonumvärd och har blivit mycket uppskattat, säger Johan Neander, marknadsområdeschef Riksbyggen.

Den planerade byggstarten är våren 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så påverkas marknaden av Amazons intåg

Handel Efter år av spekulationer och väntan har Amazon nu lanserats i Sveriges. Emma Hernell, vice vd för HUI Research, berättar för Fastighetssverige om handelskonsekvenserna av Amazons etablering, hur köpmönstren kan förändras och vilka konsumtionssegment som framför allt utmanas av den amerikanska jätten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY