Image

Riksbyggen gör första köp i Trelleborg

Transaktioner Riksbyggen köper två fastigheter i Trelleborg av Brogripen med sammanlagt 203 hyresrätter. Affären är Riksbyggens första förvärv av hyresrätter i Trelleborg och är ett led i Riksbyggens strategi att utöka sitt fastighetsbestånd.
Publicerad den 15 April 2016
Riksbyggen köper av Brogripen i Trelleborg. Bild: Catella
Riksbyggen köper av Brogripen i Trelleborg.

Riksbyggen köper fastigheten Hälleflundran 2, 64 lägenheter i sex huskroppar, cirka två kilometer utanför stadskärnan, i västra Trelleborgs tätort.

Och Innerstaden 4:34, 139 lägenheter varav 36 lägenheter i ett äldreboende. Ligger i centrala Trelleborg, i nära anslutning till Trelleborgs nyöppnade tågstation.

- Trelleborg har haft en stabil befolkningstillväxt under de senaste tio åren och med förbättrade kommunikationer, bland annat genom den nya tågförbindelsen till Malmö, ser den framtida utvecklingen mycket positiv ut för staden. Riksbyggen har en stor och lång erfarenhet av att förvalta hyresfastigheter och vi är mycket glada över vårt första förvärv i Trelleborg, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Riksbyggen är en långsiktig fastighetsägare med ett eget hyresbestånd på drygt 4 400 hyresrätter i Sverige. Nyligen förvärvade Riksbyggen 544 hyresrätter i Skellefteå.

– Riksbyggen har en tydlig inriktning att utöka det egna fastighetsbeståndet, både genom förvärv och genom nyproduktion, säger Carl-Johan Hansson.

Under 2015 mer än fördubblade Riksbyggen sin produktion av bostäder, både bostadsrätter och hyresrätter. 2015 innebar också ett genombrott för Riksbyggens satsning på att producera hyresrätter, totalt ligger just nu cirka 1 500 nya hyresrätter ”i pipeline".

Navet var finansiell rådgivare till Riksbyggen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige