Image
Balders exklusiva bostadsrättsprojekt Caprea på Östermalm.
Balders exklusiva bostadsrättsprojekt Caprea på Östermalm. Bild: Balder

Rekordstort intresse för Balders lägenheter på Östermalm

Bostäder I september sattes spaden i marken för projektet Caprea på Östermalm i Stockholm och vintern 2023 beräknas de första bostadsrättsinnehavarna att flytta in. Över 1 500 intresseanmälningar har inkommit och i vår startar försäljningen av några av lägenheterna på en av stadsdelens bästa adresser och sista byggbara tomter.
Publicerad den 26 Mars 2022

Sommaren 2020 förvärvade Balder bensinstationen belägen i hörnet mellan Birger Jarlsgatan och Kungstensgatan på Östermalm i Stockholm. På tomten där macken en gång låg skapar Balder nu, i nära samarbete med Skeppsholmen Sotheby’s och Utopia Arkitekter, 28 moderna hem med förstklassig internationell standard.

– Balder skapar attraktiva hem och arbetsplatser på många orter och för en bred publik. Vi är glada att även kunna göra det på en av Stockholms mest eftertraktade adresser och har fått mycket positiv respons, inte minst för arkitekturen. Det fantastiska intresset visar att vi tänkt rätt i skapandet av Caprea och ger mersmak för att hitta nya spännande projekt där vi kan göra något enastående, säger Balders vd Erik Selin.

Projektet vilar på nyckelorden exklusivt, genomtänkt och tryggt, vilket genomsyrar såväl stora liksom små val. Caprea utformas med tidlösa, sobra och exklusiva material med lång hållbarhet för en skandinavisk känsla och harmonisk helhet. Val som tydligt tilltalar en stor målgrupp menar Skeppsholmen Sotheby’s som hanterar försäljningen.

– Vi har aldrig varit med om ett så stort intresse för exklusiva våningar i Stockholm. Fler än 1 500 intresseanmälningar har inkommit innan vi ens börjat med annonseringen. Många har uttryckt att Balder har hittat rätt i utformningen av Caprea och ser bolagets styrka och goda rykte som en garant för att genomförandet blir det bästa, säger Anders Elbe, fastighetsmäklare på Skeppsholmen Sotheby’s.

Säljstart sker under 2022 och vintern 2023 beräknas de första flytta in.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige