Image

Regio köper 18 000 kvadratmeter i Västerås

Transaktioner Regio, ägt av Sveafastigheter och AP3, köper Sigmahuset i Västerås.
Publicerad den 21 Mars 2017

Säljare är Barings (tidigare Cornerstone) Nordic Retail Fund som har haft Catella och Real Advokatbyrå som rådgivare.

- Vi har de senaste åren förädlat Sigma och byggt om galleriadelen till kontor och butiker med egna entréer ut mot gatan. Vi väljer nu att sälja fastigheten när projektet är färdigställt, säger Martin Kjellström, chef för transaktioner på Barings Real Estate Sverige.

Sigmahuset (Kettil 7) omfattar cirka 18 000 kvadratmeter kontor, restaurang och handel. Bland hyresgästerna finns SEB, Fitness 24 Seven och O´Learys.

Fastigheten utgör Regios andra förvärv i Västerås under kort tid.

Förvärvet sker i enlighet med Regios strategi att investera i kontor och handel i regionstäder och storstädernas ytterområden.

Eric Bergström, vd Fastighets AB Regio säger:
- Det är roligt att kunna förvärva en centralt belägen fastighet i Västerås, vilket är en mycket attraktiv delmarknad för Regio och en ort där vi gärna fortsätter att växa. Regio har sedan starten hösten 2015 genomfört förvärv inom handel och kontor till ett fastighetsvärde om närmare fyra miljarder kronor.

- I samband med förvärvet startar Regio även ett samarbete med Bällstaudde Fastigheter AB avseende förvaltning och fastighetsutveckling. Bällstaudde går även in som medinvesterare i fastigheten i enlighet med den så kallade LAMP-modellen (Local Asset Management Partner).

Robert Fonovich, ansvarig för Catellas svenska Corporate Finance-verksamhet, kommenterar:

- Vi är glada att vi fick förtroendet att rådge Barings i samband med avyttringen av Sigmahuset till den nationella, långsiktiga investeraren Fastighets AB Regio.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Catella på Branschguiden

Catella är en ledande corporate finance-rådgivare inom den europeiska fastighetssektorn. Vi erbjuder fastighetsbolag, finansiella institutioner, fastighetsfonder och andra fastighetsägare strategisk rådgivning, kapitalmarknadsrelaterade tjänster och kvalificerad rådgivning vid transaktioner.

Catella är en ledande corporate financerådgivare inom fastighetssektorn, med stora och komplexa transaktioner som specialitet. Våra avancerade rådgivningstjänster kombinerar lång erfarenhet av investment banking med kunskap om lokala fastighetsmarknader och tillgång till internationellt kap...

Läs mer om Catella på Branschguiden

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan 500 bostäder tillföras i ny plan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad vill utveckla området kring trafikplats Nyboda i Söderort till en mer attraktiv och integrerad stadsmiljö. Planen som ska tas fram kan innebära att 500 nya bostäder och cirka 2 500 nya arbetsplatser tillförs i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY