Image

Så vill Regio fortsätta växa

Bolag Efter de senaste förvärven – Regio fortsätter att ta för sig. ”Utvärderar investeringsmöjligheter”.
Publicerad den 22 Mars 2017
Eric Bergström. Bild: Brunswick
Eric Bergström.

Sigmahuset i Västerås är nu i Regios ägo. Det kommunicerades sent under eftermiddagen i går. Att det blev just Västerås är knappast en slump.

– En bra regionstad, säger vd:n Eric Bergström och fortsätter:

– Vi äger sedan tidigare i Uppsala och Eskilstuna, så det är naturligt att gå in i Västerås med de här två förvärven.

Sigmahuset är nämligen det andra förvärvet på kort tid. För en tid sedan köpte man Råby centrum. Och att det är i dessa städer man ska finnas, råder det ingen tvekan om när man ser var förvärven har varit.

Bolaget, ägt av AP3 och Sveafastigheter och har funnits sedan hösten 2015, har tidigare setts göra förvärv i Umeå, Järfälla, Trollhättan, Umeå, Nyköping, Kalmar, Skellefteå, Södertälje och Uppsala.

Geografiskt spridda skurar, alltså.

– Det finns inget uttalat volymmål. Vi utvärderar ständigt investeringsmöjligheter, och strategin består helt enkelt i att investera i regionstäder med främsta fokus på kontor och handel. Och där får man säga att vi har lyckats på flera sätt, säger Eric Bergström.

Hur då?

– Den fastigheten i Järfälla, till exempel. Den var egentligen helt tom när vi tillträdde, men vi har lyckats med förädlingen. Och vi är inte främmande för att komma in på sådana objekt. Och vi driver planer, och initierar framtida utvecklingsprojekt.

Regio har sedan starten hösten 2015 genomfört förvärv inom handel och kontor till ett fastighetsvärde om närmare fyra miljarder kronor.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Här kan 500 bostäder tillföras i ny plan

Bygg/Arkitektur Stockholms stad vill utveckla området kring trafikplats Nyboda i Söderort till en mer attraktiv och integrerad stadsmiljö. Planen som ska tas fram kan innebära att 500 nya bostäder och cirka 2 500 nya arbetsplatser tillförs i området.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY