Image
Finansmarknadsminister Niklas Wykman meddelar nu att regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga.
Finansmarknadsminister Niklas Wykman meddelar nu att regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga. Bild: SBB/Riksdagen

Regeringen ska utreda vilka SBB-fastigheter som är säkerhetspolitiskt känsliga

Ekonomi/Finansiering Regeringen ska ta reda på vilka av SBB:s fastigheter som kan anses vara säkerhetspolitiskt känsliga, det rapporterar SVT Nyheter. Finansdepartementet gav uppdraget till Fortifikationsverket i onsdags.
Publicerad den 9 Juni 2023

I ett mejl till SVT från finansmarknadsminister Niklas Wykmans pressekreterare står att uppdraget är till för att "undvika att den typen av lokaler hamnar i utländsk ägo". Fortifikationsverket bekräftar att myndigheten fick uppdraget på onsdagen.

– Självklart ska inte säkerhetspolitiskt känsliga verksamheter hamna i utländsk ägo, skriver finansmarknadsministern Niklas Wykman i mejlet.

SBB äger bland annat Dalregementet och flera polisstationer.

Tidigare har finansmarknadsministern sagt att regeringen inte såg några skäl att ingripa i samband med krisen i SBB.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige