Image

Redito köper butiksfastigheter för 150 miljoner

Transaktioner Redito har i tre separata affärer köpt butiksfastigheter för drygt 150 miljoner kronor. Fastigheterna ligger i Katrineholm, Sandviken och Luleå och livsmedelskedjan Willys står för mer än 90 procent av hyresintäkterna.
Publicerad den 18 April 2016

Fastigheterna är relativt nybyggda och hyreskontrakten har långa löptider. Den totala arean uppgår till cirka 12 300 kvadratmeter. Säljare i samtliga affärer var danska bolag.

Fastigheterna ingår nu i Trophi Fastighets AB. Trophis portfölj består av 250 butiksfastigheter i Sverige och Finland, med ett underliggande värde på närmare 8 miljarder kronor, där livsmedelsbranschen står för 90 procent av hyrorna.

- Willy:s, som ägs av Axfood, fortsätter att växa med god lönsamhet. Vi är förstås nöjda med att kunna öka Trophis fastighetsportfölj med långsiktigt stabila hyresgäster, säger Jan Björk, vd för Redito.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY