Image

Trophi köper för 135 miljoner i Huddinge

Transaktioner Redito/Trophi köper två fastigheter i Länna handelsområde i Huddinge, av Holmenco för drygt 135 miljoner kronor.
Publicerad den 24 November 2015
Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till 7 300 kvadratmeter och Willys är ankarhyresgäst.

- Vi är glada att få förtroendet att ta över ansvaret för dessa fastigheter från den nuvarande ägaren som ägt och förvaltat dem under en lång tid. Willy:s är ett av Sveriges starkaste butikskoncept och Huddinge kommun har under lång tid haft en stark tillväxt. Dessa faktorer skapar goda förutsättningar för stabil avkastning på denna investering, säger Jan Björk, vd för Redito, som förvaltar Trophi Fastighets AB på uppdrag av Tredje AP-fonden.

Ramberg Advokater och Newsec var rådgivare till säljaren Holmenco.

- Det är ett stort intresse på marknaden för handelsfastigheter med hyresgäster inom livsmedel och det känns mycket tillfredställande att ha skapat ett starkt värde för fastighetsägaren genom en bred men även effektiv process, säger Dan Sandstedt, Head of Property Transaction på Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY