Image

Trophi köper för 135 miljoner i Huddinge

Transaktioner Redito/Trophi köper två fastigheter i Länna handelsområde i Huddinge, av Holmenco för drygt 135 miljoner kronor.
Publicerad den 24 November 2015
Jan Björk. Bild: Redito
Jan Björk.

Den uthyrningsbara ytan uppgår till 7 300 kvadratmeter och Willys är ankarhyresgäst.

- Vi är glada att få förtroendet att ta över ansvaret för dessa fastigheter från den nuvarande ägaren som ägt och förvaltat dem under en lång tid. Willy:s är ett av Sveriges starkaste butikskoncept och Huddinge kommun har under lång tid haft en stark tillväxt. Dessa faktorer skapar goda förutsättningar för stabil avkastning på denna investering, säger Jan Björk, vd för Redito, som förvaltar Trophi Fastighets AB på uppdrag av Tredje AP-fonden.

Ramberg Advokater och Newsec var rådgivare till säljaren Holmenco.

- Det är ett stort intresse på marknaden för handelsfastigheter med hyresgäster inom livsmedel och det känns mycket tillfredställande att ha skapat ett starkt värde för fastighetsägaren genom en bred men även effektiv process, säger Dan Sandstedt, Head of Property Transaction på Newsec.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige