Förhyrningen omfattar totalt drygt 5 000 kvadratmeter, varav cirka 4 600 kvadratmeter kontorslokaler och resterande ytor källarförråd. Den totala bashyran uppgår till drygt 7,2 miljoner kronor per år, exklusive tillägg för drift och fastighetsskatt. Det nya hyresavtalet löper till och med 30 april 2029 och bashyran är till 100 procent indexreglerad under hyresavtalets löptid.
Länsstyrelsen är sedan tidigare hyresgäst i fastigheten genom två förhyrningar om totalt cirka 6 600 kvadratmeter. Genom tecknandet av det nya hyresavtalet avflyttar Länsstyrelsen cirka 1 600 kvadratmeter moderna kontorslokaler i april 2023, vilka Randviken avser hyra ut till nya hyresgäster. Jämförelsevis innebär den nya förhyrningen att snitthyran ökar med cirka 32% avseende de ytor som Länsstyrelsen fortsätter hyra.
I samma fastighet har Randviken nyligen, på oförändrade villkor, förlängt ett hyresavtal med Region Värmland avseende en total yta om cirka 3 900 kvadratmeter med en bashyra om cirka 5,7 miljoner kronor. Hyresavtalet med Region Värmland löper till och med 31 mars 2029 och är till 100 procent indexreglerat.
Genom de nya förhyrningarna ökar den genomsnittliga viktade avtalslängden för fastigheten som helhet från 1,9 år till 6,2 år.
– Vi är mycket glada över att två av Randvikens största hyresgäster, Länsstyrelsen i Värmland och Region Värmland, trivs i sina lokaler och har gett oss ett långt, förnyat förtroende som hyresvärd. Genom det gröna hyresavtalet med Länsstyrelsen fördjupar vi ytterligare vårt gemensamma arbete kring hållbarhetsfrågor i fastigheten, vilket är en prioriterad del av Randvikens förvaltningsstrategi. Samtidigt lämnar Länsstyrelsen cirka 1 600 kvadratmeter av moderna och flexibla lokaler som möjliggör ytterligare värdeskapande för Randviken, säger Jakob Paljak, COO på Randviken.
Presenteras av LEDVANCE
Presenteras av Aros Kapital
Bygg/Arkitektur Den svenska padelhajpen gick upp som en sol och ner som en pannkaka. Kvar står nu tomma hallar runtom i Sverige som väntar på att stöpas om till något annat. I Göteborg tas nu första steget i att förvandla överblivna hallar till välkomna tillskott till idrottsrörelsen när padel byts till tennis vid Delsjön. Karl Ljunggren, vd för L2 Fastigheter och ordförande i Göteborgs Tenniscenter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med att ställa om lokalen, om satsningen och behovet den möter, om tidigare storspelaren Magnus Gustafssons roll i arbetet och hur man hoppas kunna inspirera andra att bidra till att övergivna padelhallar fortsätter användas till idrottsverksamhet.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.