Image

Rambölls bästa resultat någonsin

Bolag Samhällsrådgivaren Ramböll gör återigen ett rekordstarkt årsresultat, både på koncernnivå och i Sverige. 2016 hade Ramböll i Sverige en omsättning på 1,77 miljarder kronor.
Publicerad den 8 Mars 2017
Niklas Sörensen, vd för Ramböll Sverige. Bild: Ramböll
Niklas Sörensen, vd för Ramböll Sverige.

– 2017 har också börjat bra och vi ska fortsätta att jobba hårt med att komma ännu närmare kunderna och medborgarna för att förstå deras behov. Digitalisering och globalisering är viktiga frågor som vi kommer att ha större fokus på. Vi tror att landsgränser blir mindre viktiga och att marknaderna kommer att närma sig varandra. Vi är beredda att ta ledningen i den förändring som vår bransch genomgår, säger Niklas Sörensen, som tillträdde som vd för Ramböll Sverige under 2016.

Ramböll i Sverige levererade ett rörelseresultat före goodwillavskrivningar (EBITA) på 152 miljoner kronor, vilket är en resultatförbättring med 23 procent jämfört med föregående år och det högsta resultatet någonsin. EBITA-marginalen var 8,6 procent jämfört med 7,9 procent 2015. Omsättningen på 1 770 miljoner kronor innebär en tillväxt med 12 procent varav 11 procent är organisk tillväxt.

– Ramböll växer, både ekonomiskt och sett till antal medarbetare. Vår framgång mäts inte på aktiemarknaden, vi fokuserar på samhällets behov och förväntningar och är därför glada över det betyg som organiska tillväxten innebär, säger Niklas Sörensen.

Även Ramböllkoncernen levererade stark resultatförbättring 2016. Rörelseresultatet före goodwillavskrivningar (EBITA) ökade med 27 procent till 602 miljoner danska kronor, vilket är det bästa resultatet i företagets historia. För andra året i rad uppnåddes cash conversion på mer än 100 procent. Ramböll är nu skuldfritt trots att det största förvärvet i företagets historia skedde för två år sedan. Det goda resultatet kan härledas till starka resultat i Norden och globalt för affärsenheten Energi.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige