Image
Prologis bygger i Arlanda stad.
Prologis bygger i Arlanda stad. Bild: Prologis

Prologis expanderar i Arlanda stad

Bygg/Arkitektur Logistikfastighetsföretaget Prologis har utökat sin närvaro i Arlanda stad genom att förvärva den sista kvarvarande tomten om 24 000 kvadratmeter. Bolaget planerar att starta konstruktionen av en ny logistikbyggnad på minst 12 000 kvadratmeter på området senare i år. Projektet planeras för att möta kundernas höga efterfrågan på attraktiva logistikytor på en marknad där vakansgraden är extremt låg.
Publicerad den 1 September 2021

Området inrymmer redan nära 130 000 kvadratmeter logistikyta fördelat på fem byggnader som ägs och förvaltas av Prologis. Runt årsskiftet kommer också utbyggnad av Arlanda stad DC1 om 7 500 kvadratmeter att stå klar. Området är i och med detta helt utvecklat. Prologis Park Arlanda är strategiskt beläget ett stenkast från Arlanda flygplats.
– Vi är i dagsläget fullt uthyrda, säger Gunnar Gillholm, Nordenchef på Prologis. Med det här projektet kan tillgodose en del av den efterfrågan som vi har på moderna logistikytor i det här attraktiva området.

Prologis strävar alltid efter att ligga i framkant kring hållbar utveckling från byggdesign och minimering av avfall till att får ner förbrukningen av energi och vatten. Prologis Park Arlanda DC6 kommer att byggas i enlighet med BREEAM "Very Good". Projektet klimatkompenseras därutöver via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.
– Tillsammans med våra kunder vill vi fortsätta att stärka både kundernas och vårt eget hållbarhetsarbete, säger Gunnar Gillholm. Hållbarhet är finns med som en central del av allt vi gör, både nationellt och globalt, vilket även avspeglas i att vi finns med på listan över världens 100 mest hållbara företag.

Juridisk rådgivare har varit DLA Piper i Sverige.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige