Image
Arlandastad Group rekryterar Anna Stenströmer som hållbarhetsansvarig.

Arlandastad Group rekryterar ny hållbarhetsansvarig

Bolag Anna Stenströmer tillträder som Hållbarhetsansvarig på Arlandastad Group och blir därmed en viktig del i bolagets arbete med hållbar utveckling. Anna tillträder sin nya roll under januari 2023.


Scandinavian XPO har mötes- och eventmöjligheter på 18 000 kvadratmeter yta

Arlandastad Group: "Vi ser över tidsplanen för projekten"

Bolag När nya året 2023 klingar in slår Arlandastad Group upp dörrarna för Sveriges EU-ordförandeskap. På Scandinavian XPO:s mötes och evenemangsarena har Regeringskansliet valt att förlägga sina möten. Arlandastad Group har stora planer för utvecklingen av områdena kring båda Skavsta och Arlandastad. Fastighetssverige hörde med Dieter Sand, VD för bolaget, hur landet ligger efter tredje kvartalsrapporten


Förvärvet av Stockholm Skavsta Flygplats är en viktig milstolpe för vår framtida tillväxt, säger vd:n Dieter Sand

Arlandastad Group: "Vi flyttar fram våra positioner"

Ekonomi/Finansiering Delårsrapporten för januari - juni 2022 innehåller ett redovisningsfel avseende Bake My Day-affären, vilket är huvudanledningen till tredje kvartalets negativa resultat. I delårsrapporten redovisade Arlandstad Group för hög orealiserad värdeförändring i fastigheten motsvarande 97 miljoner kronor.


Ett 20-tal nya restauranger och barer öppnar på Arlanda och Landvetter.

Storsatsning på Arlanda och Landvetter

Uthyrning Swedavia fortsätter att utveckla serviceutbudet på Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport. Den nya marknadsplatsen öppnar med start 2023 på Arlanda och är av de största satsningarna någonsin på mat- och dryck på flygplatsen. I och med satsningen kommer Swedavias samarbetspartner SSP lansera ett 20-tal helt nya och välkända koncept för mat och dryck. Ytterligare mat- och dryck-koncept förväntas etableras efterhand av andra aktörer.


Maria Karlsson blir ny chef för fastighetsförädling på Arlandastad Group

Arlandastad Group rekryterar chef till fastighetsförädling

Karriär Arlandastad Group fortsätter sin tillväxtresa och lägger grunden för en växande organisation i Skavsta. För att hantera tillväxten på den nya geografin stärker bolaget upp med Maria Karlsson, nuvarande näringslivschefen i Nyköpings kommun. Maria börjar sin nya tjänst den 1 januari 2023 och kommer ansvara för fastighetsutvecklingen av Explore Skavsta. Ett utvecklingsprojekt på totalt 4,84 miljoner kvadratmeter - motsvarande 13 Gamla stan.


Dieter Sand, vd för Arlandastad Group, om utvecklingen för Stockholm Skavsta Flygplats.

Arlandastad ska satsa på resehubbar

Bolag Att flygbranschen kommer behöva förändras oroar inte Arlandastad Group's vd Dieter Sand. Bolaget som har sitt huvudsakliga ägande av mark och fastigheter kring Arlanda och numera också Skavsta, tycker att debatten om flygets framtid är bra och lägger stort hopp till elektrifieringen av flyget. Det berättade han bland annat på Stockholm Corporate Finance Fastighetsseminarium tidigare i veckan.


Stockholm Skavsta Flygplats.

Arlandastad säkrar finansiering om 75 miljoner för Skavsta Flygplats

Bolag Den 17 maj 2022 tillträde Arlandastad Group 90,1 procent av Stockholm Skavsta Flygplats i partnerskap med Nyköpings kommun. Nu har bolaget säkrat en finansiering om 75 miljoner kronor som stärker kassan för Stockholm Skavsta Flygplats AB. Finansieringen är placerad lokalt hos Sörmlands Sparbank och är ett lån med fyra års löptid.


Bygglov är nu erhållet för Bake My Days nya bageri.

Arlandastad utvecklar stort bageri åt Bake my day

Bygg/Arkitektur Som Arlandastad Group tidigare har meddelat, i pressmeddelandet den 16 april, har företaget sålt 51 procent av dotterbolaget Arlandastad Extra 5 AB till Bake My Day Holding AB. Det gemensamma bolaget har samtidigt tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Bake My Day AB samt byggnation av ett bageri på cirka 10 000 kvadratmeter. Nu har parterna tillträtt och utvecklingen av bageriet pågår. Köpeskillingen uppgår till cirka 21,5 MSEK och är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 4 350 kronor per kvadratmeter byggrätt. Tillskottet stärker ytterligare Arlandastad Groups redan starka kassa.


John Deere utökar hos Prologis i Arlanda Park.

John Deere expanderar hos Prologis i Arlandastad

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat nytt avtal med John Deere i Arlandastad. Avtalet omfattar 6 500 kvadratmeter av logistikfastigheten Prologis Park Arlanda DC6 som är under konstruktion. Bolaget har sedan tidigare 18 100 kvadratmeter i den befintliga fastigheten DC3, som ligger i direkt anslutning. De båda lokalerna kopplas nu samman med en kundanpassad ramplösning. Tillträde beräknas till den 1 februari 2023.


Flygbild över Explore Arlandastad.

Arlandastad Group startar upp arbetet mot en framtida Training Academy

Bolag Sigtuna Kommun har fattat beslut om positivt planbesked för den mark som Arlandastad Group förvärvade 23 november 2021. Förvärvet är villkorat av att Sigtuna Kommun ger positivt planbesked.


Ilija Batljan.

SBB säljer en tredjedel i Arlandstad – institutionella investerare köper

Transaktioner SBB säljer en tredjedel av sina aktier i Arlandastad Group till Phoenix Insurance-koncernen och OTRE för 270 miljoner kronor.


Flygbild över stadsdel 1 i Explore Arlandastad där Bake My Day kommer öppna sitt bageri 2023/2024.

Arlandastad Group i ny JV-affär

Bolag Arlandastad Group AB säljer 51 procent av bolaget Arlandastad Extra 5 AB. Köpare är Bake My Day Holding AB. Köpeskillingen är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 4 350 kronor/kvadratmeter byggrätt, vilket är cirka 1 100 kronor/kvadratmeter högre än snittvärdet för Arlandastad Groups byggrätter. Det gemensamma JV-bolaget tecknar samtidigt ett 15-årigt hyresavtal med Bake My Day AB samt byggnation av ett bageri på cirka 10 000 kvadratmeter.


Succépremiär för SLP på börsen – blandad kompott för tidigare nykomlingar

Bolag SLP:s första handelsdag var under onsdagen och det blev succé för logistikbolaget – kursen rusade nästan 50 procent från teckningskursen 27 kronor. Med anledning av den positiva starten har Fastighetssverige gått igenom hur de andra fastighetsbolagen som noterades under 2021 har lyckats hittills på börsen, och för de flesta har kursen stött på motgång efter noteringen.


Cédric Fechter och Dieter Sand vid signeringen.

Arlandastad köper Skavsta

Transaktioner Arlandastad Group köper Skavsta flygplats – utvecklar företagspark, logistik och solcellspark.


F60.

Arlandastad säljer 125 000 mark till JV

Transaktioner Arlandastad säljer 125 000 kvadratmeter mark, motsvarande sex procent av det totala markinnehavet, för 4 200 kronor per kvadratmeter vilket ger ett totalt underliggande fastighetsvärde om 522 miljoner kronor. Köpare är Arlandastad F60 AB, ett JV-bolag som till hälften ägs av Arlandastad och hälften av Swiss Life Asset Managers (tidigare NRP) och Cavandium. Förvärvspriset om 4 200 kronor per kvadratmeter överstiger det bokförda värdet med cirka 125 miljoner kronor.


Dieter Sand.

Arlandastad: Minusresultat före värdeförändringar

Bolag Arlandastads fastighetsvärde är uppe i 6,2 miljarder i bokslutet.


Catarina Sjömark och Per Gynnerstedt.

Arlandastad rekryterar duo

Bolag Med en ökad investeringstakt i Explore Arlandastad och en ambition att bredda bolaget till nya geografier förstärker Arlandastad Group projekt- och affärsutvecklingssidan med Catarina Sjömark och Per Gynnerstedt. Catarina Sjömark kommer närmast från Atrium Ljungberg som affärsutvecklare och påbörjar sin nya roll som kommersiell projektledare den 1 mars 2022. Per Gynnerstedt kommer närmast från Ica Fastigheter och påbörjar sin nya roll som projektledare den 1 april 2022.


Schenker utökar hos Prologis i Arlandastad.

DB Schenker expanderar med Prologis i Arlandastad

Uthyrning DB Schenker, som sedan tidigare hyr hela DC1-fastigheten i Prologis Park Arlanda, disponerar från och med den 1 januari 2022 även byggnadens nya utbyggnad på 7 505 kvadratmeter. DB Schenkers totala hyresyta i Arlandastad blir därmed 71 254 kvadratmeter.


Andreas Morfiadakis, Dieter Sand och Einar Janson har tagit sina bolag till börsen under hösten.

Här är de nya börs-vd:arnas löner

Bolag Så höga löner har vd:arna för fastighetsbolagen som har noterats under året. Vi kollar hur bra står de sig i löneligan bland sektorns börs-vd:ar (och vi noterar att en av dem till och med tjänar mindre än Erik Selin).


Dieter Sand.

Arlandastad letar förvärv utanför Arlandaområdet: "Intensifierar jakten"

Bolag Arlandastad Groups vd Dieter Sand berättade under Aktiespararnas event Stora Aktiedagen att bolaget nu ökar takten i jakten på fler verksamheter som kan komplettera den omfattande utvecklingen vid Arlanda flygplats. Enligt vd:n letar de brett i hela Sverige.