Image
Arlandastad köper loss byggnaden från BRA Bygg.
Arlandastad köper loss byggnaden från BRA Bygg. Bild: Arlandastad Group

Arlandastad Group friköper fastighet från gemensamt JV-bolag

Bygg/Arkitektur Arlandastad Group friköper fastighet med tillhörande 15-årigt hyresavtal från gemensamt joint venture-bolag med BRA Bygg. Samtidigt ingår man nytt JV med samma partner om uppförande av nytt lager och kontor .
Publicerad den 16 September 2024

Arlandastad Group och BRA Bygg bildade ett så kallat joint venture, JV-bolag, tillsammans i augusti 2023 med avsikten att utveckla en fastighet för Bankomat som är ledande inom kontanthantering i Sverige. Projektet har hållit budget och färdigställts flera månader tidigare än planerat. Nu friköper Arlandastad Group fastigheten.

– Genom att sälja av mark och sedan utveckla den tillsammans med vår JV-part har vi skapat kassaflöden som är bra för bolaget. Att arbeta i JV konstellationer gör att vi kan projektutveckla med minimal påverkan på bolagets likviditet. Detta för att vi äger all mark i området som JV-bolaget utvecklar, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group.

Arlandastad Group har under augusti 2024 ingått ytterligare ett JV med BRA Bygg. Det gemensamma JV-bolaget har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med One More AB. Det nya avtalet omfattar uppförande av ett nytt hus med placering i Arlandastad. Byggnaden har vid färdigställande en yta på cirka 1 800 kvadratmeter BTA anpassad för ytor med lager och kontor. Beräknad inflyttning är sommaren 2025.

– Med ett lyckat samarbete i ryggen är vi glada över ett utökat samarbete med BRA Bygg. På samma sätt som i uppförandet av Bankomat-projektet skapar vi värden och ökade kassaflöden genom minimal likviditetspåverkan samt delad risk och möjlighet i vårt pågående projekt, säger Dieter Sand.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter etableringen i Stockholm – så vill Flexfast fortsätta växa

Bolag Med nya förvärv angör Flexfast Stockholm. Efter steget in i huvudstadsregionen berättar vd:n Gustaf Segerborg för Fastighetssverige om vikten av att etablera närvaro i Stockholm, tillväxtplanerna, vilka nya orter man tittar på att expandera till och om första tiden med bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige