Image
Prologis skriver hyresavtal med Comfort i Arlandastad.
Prologis skriver hyresavtal med Comfort i Arlandastad. Bild: Prologis

Prologis tecknar nytt hyresavtal i Arlandastad

Uthyrning Logistikfastighetsföretaget Prologis har tecknat nytt avtal med Comforta AB i Arlandastad. Avtalet omfattar 5 614 kvadratmeter av logistikfastigheten Prologis Park Arlanda DC6 unit 2. Fastigheten, som byggdes på spekulation, färdigställdes i februari 2023 och är nu fullt uthyrd. Comforta planerar att öppna upp sin verksamhet sommaren 2024.
Publicerad den 11 Januari 2024

Comforta AB, dotterbolag till ett av Europas ledande textilföretag Lindström Group, erbjuder textilservice för hotell och restauranger. De har nu tecknat hyresavtal med Prologis för Arlanda DC6, där de under en lång tid framöver kommer bedriva tvätteriverksamhet.

– Precis som våra kunder värdesätter vi långsiktiga samarbeten, varav ett längre hyresavtal kändes helt rätt. Vi ser Prologis som en stabil partner vars ambitioner och miljömål rimmar väl med våra egna där vi 2050 ska uppnå en helt koldioxidneutral verksamhet, säger Thomas Utriainen, Project Manager, Lindström Group.

Fastigheten byggdes på spekulation och stod färdigbyggd i februari 2023. De totalt 12 141 kvadratmeterna är fördelade på två enheter, varav den första redan är uthyrd sedan tidigare. I och med det nytecknade avtalet med Comforta är fastigheten således fullt uthyrd. Precis som samtliga av Prologis nya logistikfastigheter är detta en toppmodern fastighet, miljöcertifierad enligt BREEAMs standard "Very good". Därtill klimatkompenserades byggnationen via organisationen Cool Earth som skyddar hotad regnskog.

– Vi gläder oss åt att välkomna Comforta till Prologis Park Arlanda DC6. Det här är ett företag som delar våra höga hållbarhetsambitioner, och vi ser fram emot att underlätta för dem och deras verksamhet genom vårt partnerskap, säger Tony Johansson, Head of Development Nordics på Prologis.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Prologis Norden på Branschguiden

Prologis, med huvudkontor i USA, är den ledande globala leverantören av logistikfastigheter. Företaget äger och förvaltar omkring 63,9 miljoner kvadratmeter moderna logistikfastigheter i 19 länder världen över. Prologis logistikparker ligger alltid i närheten av flygplatser, hamnar och/eller motorvägar för bästa transportmöjligheter.

I Sverige äger och förvaltar Prologis cirka 483,000 kvadratmeter. Prologis Norden har varit aktivt på den nordiska marknaden sedan 2002.

Läs mer om Prologis Norden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige