Image
Maskinuthyrningsföretaget Ramirent har i ett första steg valt att hyra uppställningsytor för uthyrning av bolagets byggmaskiner i kvarteret Skavstalund.
Maskinuthyrningsföretaget Ramirent har i ett första steg valt att hyra uppställningsytor för uthyrning av bolagets byggmaskiner i kvarteret Skavstalund. Bild: Ramirent

Ramirent tecknar avtal om etablering i Skavsta

Uthyrning Ramirent har tecknat avtal om en etablering i Skavsta där bolaget ska leverera byggmaskiner och bodetableringar till de entreprenörer som under kommande år ska vara med och bygga Skavsta. Inflyttning sker under oktober 2024.
Publicerad den 16 Oktober 2024

Maskinuthyrningsföretaget Ramirent har i ett första steg valt att hyra uppställningsytor för uthyrning av bolagets byggmaskiner i kvarteret Skavstalund. Skavstalund är en del av det nästan fem miljoner kvadratmeter stora området Skavsta, som ska bli en samlad plats där verksamheter och företag kan växa. Fullt utbyggt kommer det att finnas 10 000 arbetstillfällen här.
– Tillsammans med våra dotterbolag Rentsafe och RSA har vi ingått ett långsiktigt och strategiskt samarbete med Arlandastad Group, för att finnas tillgängliga med vår expertis och utrustning för de entreprenörer som ska delta i att bygga och utveckla Skavsta. För Ramirent innebär det här ett långsiktigt åtagande och en möjlighet att delta i ett gigantiskt projekt, där vår expertis och storlek var avgörande i valet av oss som samarbetspartner säger Jens Sjöberg, vd för Ramirent.

Skavstalund är planerat att inhysa verksamheter för de entreprenörer som ska delta i utvecklingen av Skavsta. Initialt planeras här för två byggnader på vardera 2 500 kvadratmeter.
– Skavstalund har det perfekta läget för den här typen av verksamheter som vill vara med och bidra i den stora utveckling som sker i Skavsta. Samarbetet med Ramirent ser vi som inledningen på ett långiktigt samarbete där vi kan växa tillsammans. Vi ser fram emot att Ramirent flyttar in på ett noga valt strategiskt läge, säger Daniel Christensen, chef för Skavstas fastighetsförädling hos Arlandastad Group.
– Vi delar samma vision som Arlandastad Group och Nyköpings kommun, om att utveckla Skavsta till en fantastisk plats för verksamheter och företag och ser fram emot att vara en del i utvecklingen av detta spännande projekt. Vi ser fram emot att vara den trygga och stabila partner som projektet kräver, säger Jens Sjöberg.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Andreas Wallströms oro för ekonomin: "Det kommer ta tid innan gapet sluts"

Ekonomi/Finansiering Vad påverkar konjunkturen framåt och har verkligen hushållens tjockare plånböcker någon effekt på det. Andreas Wallström som är prognoschef på Swedbank berättar under Fastighetssveriges event Stora Bostadsdagen om sin analys av läget i ekonomin. Det är två siffror som han ser särskilt allvarligt på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige