Image

Profi hyr ut i Infracity

Uthyrning Profi Fastigheter har tecknat hyresavtal med Poolkungen och GPB Golvproffsbutiken om totalt 1 800 kvadratmeter butiksyta i Infracity/Bredden, Upplands Väsby.
Publicerad den 22 December 2016
Infracity. Bild: Profi Fastigheter
Infracity.

Uthyrningen möjliggörs genom att Profi konverterar lagerytor till butikslokaler i handelsområdet väster om E4.

Poolkungen och GPB Golvproffsbutiken, som båda ägs av Beijerinvest, hyr 972 respektive 829 kvadratmeter med tillträde under andra kvartalet 2017. Etableringarna innebär att branschklustren för hem och bygg stärks ytterligare, sedan tidigare finns bland annat Nordicpool, Hydropool, Kakeldax och Bauhaus i området.

För Poolkungen innebär etableringen företagets tolfte butik i Sverige. GPB Golvproffsbutiken är en renodlad yrkesbutik för golvhantverkare och etableringen i Infracity blir bolagets andra.

– Vi ser en kraftig efterfrågan av butikslokaler i Infracity/Bredden i allmänhet och i de branscher där vi har starka klusterkonstellationer i synnerhet. Att identifiera nya möjligheter och, som i det här fallet, konvertera lagerytor till butikslokaler är ett bra exempel på hur vi utvecklar en fastighet. Tillsammans med tidigare uthyrningar har vi det senaste året hyrt ut mer än 15 000 kvadratmeter handel i Bredden/Infracity, säger Thomas Sipos, vd för Profi Fastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Colliers-toppen: Då vänder fastighetsmarknaden

Bolag Transaktionsmarknaden i Norden är den svagaste på ett decennium och någon särskilt stor ljusning väntar sig inte Colliers under det avslutande kvartalet, även om de väntar sig att det blir det starkaste på året och att ungefär tio miljarder euro ska omsättas fram till årsskiftet. För Fastighetsmarknaden som helhet dröjer det innan återhämtningen är här, först ska börsen och sedan obligationsmarknaden rätta till sig, det berättade Colliers nordiska vd Bård Bjølgerud under bolagets senaste Nordic Outlook-presentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige